Τις τελευταίες εβδομάδες η Νέα Δημοκρατία ζητά επίμονα από τον Στέφανο Κασσελάκη να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες του και το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεν το έχει πράξει έως σήμερα, το εκμεταλλεύεται η κυβέρνηση επικοινωνιακά και πολιτικά. Ωστόσο σήμερα το βράδυ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμος να το δώσει στη δημοσιότητα και θα τι κάνει με έναν επίσης άκρως επικοινωνιακό τρόπο, από το προεκλογικό μπαλκόνι, στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, ο κ. Κασσελάκης θα παρουσιάσει το πόθεν έσχες ενώπιον οπαδών του κόμματός του, ώστε να βάλει τέλος στην εργαλειοποίηση της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την περιουσιακή του κατάσταση. Άλλωστε όπως τονίζουν από την Κουμουνδούρου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία λογοδοτήσει στους ψηφοφόρους του και όχι στην κυβέρνηση. Σήμερα λοιπόν θα μάθουμε επακριβώς ποιες εταιρείες κατέχει, με τί ποσοστό και πόσα χρήματα βρίσκονται στους τραπεζικούς του λογαριασμούς καθώς και τα τυχόν αντικείμενα μεγάλης χρηματιστηριακής ή δημοπρατικής αξίας που κατέχει.

Να σημειωθεί ότι η πρωτοβουλία της δημοσιοποίησης σήμερα και με αυτό τον τρόπο του πόθεν έσχες ανήκει στον ίδιο τον κ. Κασσελάκη και όχι σε κάποιον από τους συνεργάτες του. Άλλωστε υπήρξαν άνθρωποι από τον τομέα της επικοινωνίας, που τον συμβούλευαν να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες είτε με ένα απλό δελτίο Τύπου (καθώς η απορία είναι πώς θα μπορεί, αφού εμφανίζει τα ποσά που έχει στην τράπεζα και αναμένεται να είναι διόλου ευκαταφρόνητα, να μιλήσει αμέσως μετά για την ακρίβεια που πλήττει τους πολίτες), ενώ άλλοι του έχουν συστήσει να δημοσιοποιήσει την περιουσιακή του κατάσταση μετά την ερχόμενη Κυριακή των ευρωεκλογών.

Ο κ. Κασσελάκης, σε περίπτωση που φανεί πως διαθέτει μια μεγάλη περιουσία, θα απαντήσει πως και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώσει στο πόθεν έσχες του 42 ακίνητα.

«Προσωπική μου επιλογή να παρουσιάσω τα περιουσιακά μου στοιχεία πριν από τις ευρωεκλογές»

Εντωμεταξύ, στις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού απάντησε με ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με την δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες του.

«Ενημερώνω τον Πρωθυπουργό των ψεμάτων ότι η προθεσμία για την υποβολή του πόθεν έσχες μου είναι η 1η Ιουλίου. Είναι προσωπική μου επιλογή να παρουσιάσω στους πολίτες τα πλήρη περιουσιακά μου στοιχεία πριν από τις Ευρωεκλογές», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Ας περιμένει λίγες ώρες, ως την ομιλία της Θεσσαλονίκης. Η βραδιά θα έχει εκπλήξεις και για τον ίδιο».

«Τοξικότητα = Εισαγόμενος πρόεδρος, προδοσία, βδέλλες, εθνική εξαίρεση, ανθρωπάκια, κάφροι. Λεξιλόγιο συνυφασμένο με τον ίδιο και τους υπουργούς του», κατέληξε.