Σε τρεις πόλεις – κλειδιά της Δυτικής Ελλάδας, σε Αχαΐα και Ηλεία θα βρεθεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας τον μαραθώνιο των περιοδειών του ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες το ενδιαφέρον των πολιτών αυξάνεται όπως διαπιστώνουν και συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά η ανησυχία για την αυξημένη αποχή παραμένει καθώς τα δημοσκοπικά ευρήματα κάνουν λόγο ακόμα και για άνω του 50%. Για τον λόγο αυτό και εκτός των κλιμακίων υπουργών, βουλευτών και υποψηφίων ευρωβουλευτών που «σαρώνουν» όλη τη χώρα ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πάρει επάνω του την επιχείρηση συσπείρωσης της γαλάζιας βάσης με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις  και μπαράζ συνεντεύξεων.

Ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί σήμερα το Αίγιο, την Πάτρα, τον Πύργο και την Ανδραβίδα με στόχο να τονίσει ότι «ο μεγάλος κίνδυνος για τη Δημοκρατία είναι η αποχή» και να καλέσει τους ψηφοφόρους να αποκρούσουν και τη χαλαρότητα και τις όποιες προσωρινές στεναχώριες, να πάνε στις εκλογές συντεταγμένα και με απόλυτη συσπείρωση προκειμένου να στείλουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας.

Τόσο οι επιτελείς του Μεγάρου Μαξίμου όσο και τα δημοσκοπικά εργαλεία δείχνουν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα κριθεί και από την συμμετοχή. «Με ανησυχεί η αποχή σε κάθε εκλογή. Είναι ευρωεκλογές που δεν είναι κοντά σε εθνικές εκλογές, δεν είναι κοντά σε αυτοδιοικητικές εκλογές. Γι΄ αυτό και θέλουμε συμμετοχή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο πρωθυπουργός απευθύνεται όλο και περισσότερο στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ.

Στις τοποθετήσεις του δίνει έμφαση στα εθνικά θέματα, στην διαχείριση του μεταναστευτικού στην αμυντική θωράκιση της χώρας αλλά και στα μηνύματα στους γείτονές μας τόσο εξ’ ανατολών όσο και στο βορρά δίνοντας μάλιστα ηχηρές απαντήσεις στη ρητορική αμφισβήτησης της Συµφωνίας των Πρεσπών από την πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας.

Κάνει επίσης αναφορά στην ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας μας επισημαίνοντας ότι ο κόσμος αλλάζει και γίνεται πιο επικίνδυνος. «Τα θέατρα επιχειρήσεων αλλάζουν, οι ανάγκες αλλάζουν, ο πόλεμος αλλάζει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις νέες προκλήσεις», τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Action24.

Παράλληλα όμως ζητάει από τους πολίτες να μην ξεχνούν όσα έζησαν πριν από 10 χρόνια υπογραμμίζοντας ότι δεν θα επιτρέψει να γυρίσουμε πίσω στα χρόνια της χρεοκοπίας απαντώντας έτσι εμμέσως στα όσα «τάζει» κυρίως η αξιωματική αντιπολίτευση.

Οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων εβδοµάδων, δείχνουν μια βελτιωμένη εικόνα στην «γαλάζια» συσπείρωση όμως η εκτίμηση της  Πειραιώς είναι ότι υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια καθώς το ποσοστό κοντά στο 70% που έχει αγγίξει θεωρούν ότι μπορεί να αυξηθεί.