Τα κομμάτια του γαλάζιου εκλογικού παζλ αποκαλύπτονται όσο πλησιάζουμε στις ευρωεκλογές, με τον πρωθυπουργό να εστιάζει τη στρατηγική του σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες αλλά και στα σημεία-κλειδιά της εκλογικής αναμέτρησης, αναδεικνύοντας τα τρωτά των πολιτικών του αντιπάλων και κυρίως του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη. Η επίτευξη των εκλογικών στόχων της Νέας Δημοκρατίας απαιτεί καθαρά μηνύματα προς τους πολίτες, καθώς οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν υψηλά ποσοστά αναποφάσιστων, αλλά και «γκρίζες ζώνες» που δύσκολα ανιχνεύονται και πιθανώς να κρύβουν εκπλήξεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει σε πολίτες σήμερα στις 12:00 στο Παλαιό Φάληρο και στη συνέχεια θα επισκεφτεί το γραφείο ειδικών κοινωνικών ομάδων της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, προτάσσοντας το κοινωνικό πρόσημο της κυβερνητικής πολιτικής. Θα προτάξει τα εκλογικά διλήμματα εξηγώντας ότι η ευρωπαϊκή σφραγίδα βρίσκεται σε πολλές δράσεις της καθημερινότητάς μας.

«Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτό είναι το στοίχημα της ευρωκάλπης και αυτό μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ψήφο στη Νέα Δημοκρατία», θα επαναλάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι τα επόμενα πέντε χρόνια αναμένεται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη. Ειδική αναφορά θα κάνει στην ακρίβεια, αναγνωρίζοντας ότι συνεχίζει να ταλανίζει τα νοικοκυριά και επαναλαμβάνοντας ότι οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, ωστόσο η μόνιμη απάντηση στην πληθωριστική κρίση έρχεται με την αύξηση των μισθών και των συντάξεων.

Κριτική κατά Κασσελάκη

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε την παραμικρή σπιθαμή στην αντιπολίτευση να εξαπατά τους πολίτες», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποκαλύπτοντας το σκληρό ροκ μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης που θα κυριαρχήσει μέχρι την 9η Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι θυμίζει τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 και άσκησε σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη κάνοντας λόγο για τοξικότητα, ψέμα αλλά και τάξιμο δεκάδων δισεκατομμυρίων με lifestyle περιτύλιγμα για την αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων, για τα οποία δεν υπάρχουν σήμερα χρηματοδοτικοί πόροι για να μπορέσει αυτό να γίνει πράξη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκρυψε ποτέ την αποστροφή του για τον λαϊκισμό. Και πλέον 12 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα είπε ότι είναι ο ορισμός του λαϊκιστή πολιτικού. Θύμισε μάλιστα ότι η συνεργασία της λαϊκιστικής αριστεράς με τη λαϊκιστική δεξιά οδήγησε τον τόπο στην καταστροφή.

«Όταν εξετάζετε τις συνήθεις τακτικές των λαϊκιστών που έρχονται στην εξουσία, είναι συνήθως οι ίδιες: υπονομεύουν, αμφισβητούν τη δικαιοσύνη, προσπαθούν να καταδιώξουν τους πολιτικούς αντιπάλους τους, επιτίθενται στους ανεξάρτητους θεσμούς. Επομένως, το ζήτημα του κράτους δικαίου συνήθως υπονομεύεται από κυβερνήσεις αυτού του είδους», είπε στη συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό podcast.