Το δικό του μήνυμα με αφορμή τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έστειλε ο Θοδωρής Ζαγοράκης το πρωί της Τρίτης 21/5 μέσω τηλεοπτικής του συνέντευξης. «Να είμαστε στο ευρωκοινοβούλιο για να υπερασπιστούμε την πατρίδα μας» τόνισε.

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης μιλώντας στο Mega και την εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την υποψηφιότητά του με το ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε: «Είμαι χαρούμενος, καμία φορά η όψη τα λέει όλα. Είμαι πολύ καλύτερα με το ΠΑΣΟΚ γιατί ένας κύκλος έκλεισε, ένας καινούργιος κύκλος ανοίγει. Για μένα, από την στιγμή που έχω τη διάθεση να δουλέψω για την πατρίδα μου, νομίζω ότι είμαι υποχρεωμένος απέναντι στους συμπολίτες μου και τον εαυτό μου, ό,τι μπορώ και αν μπορώ και τα καταφέρω, να είμαι εκεί και να προσφέρω για την Ελλάδα».

«Έχω αναλάβει ένα αρκετά σοβαρό κομμάτι που έχει να κάνει με τη νεολαία, θα το υπερασπίζομαι όσο βρίσκομαι εκεί»

«Ήταν μια δύσκολη 5ετία, όχι ότι η πρώτη ήταν εύκολη. Τα 10 χρόνια που βρίσκομαι εκεί, νομίζω ότι ταλαιπωρήθηκε πολύ η ΕΕ, είχαμε άσχημα γεγονότα που στιγμάτισαν το ευρωκοινοβούλιο, αλλά πρέπει να είμαστε εκεί για να μπορούμε να υπερασπιστούμε πολλά πράγματα για την πατρίδα μας τα οποία τα δικαιούται» δήλωσε.

«Εγώ έχω αναλάβει ένα αρκετά σοβαρό κομμάτι που έχει να κάνει με τη νεολαία, θα το υπερασπίζομαι όσο βρίσκομαι εκεί. Νομίζω ότι υπάρχει τρομερό θέμα λόγω του ότι περάσαμε μια 2ετια πολύ δύσκολη, ειδικότερα τα νέα παιδιά. Δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν θέματα στα οποία όμως νομίζω ότι πρέπει η ΕΕ να γίνει πολύ πιο γρήγορη έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει άμεσα κάποια προβλήματα», συμπλήρωσε ο Θοδωρής Ζαγοράκης.

«Πολλές συμπεριφορές νέων παιδιών, που είναι ό,τι χειρότερο μπορούμε να βλέπουμε σε σχολεία να πλακώνονται και να το μοιράζονται με εκατομμύρια συνάνθρωπους μας, εγώ προσωπικά θεωρώ ότι αυτά είναι τα απόνερα του κορονοϊού. Πολλά πράγματα προέρχονται μέσα από τα σπίτια» τόνισε.

Κάνοντας ειδική αναφορά στην πορεία του στην ευρωβουλή ο Θοδωρής Ζαγοράκης σημείωσε: «Από την πρώτη ημέρα που αποφάσισα και δέχτηκα την πρόταση να ασχοληθώ με την πολιτική, αν δεν μπορούσα να υπερασπιστώ αυτό που μου ανατέθηκε, δε θα ήμουν εκεί. Σίγουρα ό,τι υπάρχει και ό,τι έχει σε εθνικά θέματα είμαστε όλοι εκεί, είναι καθήκον μας να υπερασπιζόμαστε τη χώρα. Από εκεί και πέρα ο κάθε ένας παίρνει ένα χαρτοφυλάκιο το οποίο πρέπει να υπερασπιστεί»

«Εγώ νομίζω ότι έχουμε καταφέρει πάρα πολλά πράγματα σε αυτό που ασχοληθήκαμε, ό,τι έχει να κάνει με την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, ένα κομμάτι που μπορώ να το υπερασπιστώ και δε θα σταματήσω να το κάνω, όπως και με την αλιεία κάναμε πάρα πολλά πράγματα. Θεωρώ ότι είναι καθήκον μας να βρισκόμαστε κοντά στους νέους, να μπορούμε να τους ωθήσουμε στον αθλητισμό, γιατί θεωρώ ότι μπορούμε να αποφύγουμε πάρα πολλά άσχημα κατατόπια και νομίζω ότι πρέπει να δώσουμε την επόμενη 5ετια τεράστιο βάρος στα νέα τα παιδιά έτσι ώστε να μπορούμε να τους καθοδηγήσουμε με τον σωστό τρόπο να μπουν σωστά στην κοινωνία», είπε.

Θοδωρής Ζαγοράκης

«Σίγουρα ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει»

Ο γνωστός ποδοσφαιριστής μίλησε και για τον αθλητισμό στη χώρα μας λέγοντας: «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. (…) Αν είχαμε και την πρόκριση της Εθνικής νομίζω θα είχε ολοκληρωθεί αυτό το ωραίο κλίμα που δημιουργεί ο αθλητισμός, αλλά δυστυχώς η Εθνική δεν τα κατάφερε να περάσει στην τελική φάση, αλλά σε συλλογικό επίπεδο ειλικρινά πάμε καλά. Για το ποδόσφαιρο να πω ότι ήταν ίσως το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα που είδαμε. Είναι οι ομάδες στο μπάσκετ, είναι ο Ολυμπιακός στον τελικό του Conference League, είναι τεράστια επιτυχία, και αν το κατακτήσει, ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία και για όλη τη χώρα μας. Έχουμε μπροστά μας έναν τελικό Κυπέλλου, δυστυχώς χωρίς κόσμο, αλλά είναι ένας τελικός. Να ευχηθούμε σε όλους καλή επιτυχία».

Συγκεκριμένα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League ο Θοδωρής Ζαγοράκης κλείνοντας ανέφερε: «Ο Ολυμπιακός έχει ευκαιρία αλλά σε έναν τελικό δεν μπορείς να χρίσεις κάποιον φαβορί. Έχει τεράστιο αβαντάζ το ότι παίζει στην Ελλάδα, θεωρώ ότι είναι και καλύτερη ομάδα από την Φιορεντίνα, αγωνιστικά, αλλά είναι ένας τελικός. Μακάρι να το πάρει ελληνική ομάδα, μακάρι να ξανασηκωθεί το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σίγουρα ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει και νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες εύχονται να καταφέρει και να πάρει το ευρωπαϊκό».