Στην παρουσίαση της μελέτης ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος προανήγγειλε ότι «σε 6 μήνες θα παραδώσουμε το πιο σύγχρονο και το πιο όμορφο Μετρό».

«Η κυβέρνησή μας συστηματικά και μεθοδικά επενδύει στην ανάπτυξη των ΜΜΜ και σε αυτό το οποίο αποκαλούμε βιώσιμη αστική κινητικότητα. Και βρίσκει την έκφρασή της εδώ στη Θεσσαλονίκη καθώς το Αττικό Μετρό μετονομάστηκε σε Ελληνικό Μετρό καθώς διαχειρίζεται το Μετρό Θεσσαλονίκης και σε έξι μήνες από τώρα θα μπορούμε να παραδώσουμε στους πολίτες της πόλης αλλά και στους επισκέπτες το πιο σύγχρονο και όμορφο Μετρό οποιασδήποτε ευρωπαϊκής πόλης».

Όπως επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Θεσσαλονίκη δοκιμάστηκε πολύ από προσδοκίες οι οποίες διαψεύστηκαν στο παρελθόν και αντιμετωπίζει και αυτή την πραγματικότητα με μια σχετική επιφύλαξη.

«Πριν το τέλος του έτους θα διαψεύσουμε όλους εκείνους που δεν πιστεύουν ότι το Μετρό θα γίνει πράξη», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στη μελέτη για το Μετρό της Θεσσαλονίκης, είπε ότι προβλέπει μέχρι το 2040 την κατασκευή δύο γραμμών μετρό, συνολικού μήκους 48 χιλιομέτρων με 44 σταθμούς, που θα καλύπτουν όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης και τη γύρω ζώνη και θα εξυπηρετούν καθημερινά 678.000 επιβάτες.

Κάλεσε όλους να μην πολιτικοποιούν τις συζητήσεις για αυτά τα έργα, γιατί, όπως παρατήρησε, «Τα δεδομένα είναι αυτά τα οποία θα μας υποδείξουν πού πρέπει να πάμε το μετρό και με ποια προτεραιότητα θα πρέπει να σχεδιαστούν τα επόμενα έργα».

Επεσήμανε ότι και σε αυτά τα έργα το αποτύπωμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ορατό και αυτό θα πρέπει να το σκεφτούν οι ψηφοφόροι που θα προσέλθουν στις κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.