Πολλές ερωτήσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Ο κ. Μαρινάκης ερωτηθείς για την κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στη Βουλή τα προς κύρωση μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία μίλησε για μια «από τις πιο ακατανόητες κινήσεις και ανεξήγητες κινήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

«Αυτή είναι από τις κορυφαίες. Δεν καταλαβαίνει κανείς έλληνας πολίτη τι εξυπηρετεί αυτή η ενέργεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση θέλει να τα ψηφίσουμε όλα ενώ η άλλη πλευρά δεν τα δέχεται. Σηκώνουμε τα χέρια ψηλά και δικαιώνεται η συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να μην βιαστεί να ψηφιστούν τα μνημόνια. Αυτό το οποίο λέγεται από την αντιπολίτευση και ακούγεται από τον κ. Κασσελάκη, ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε εναντιωθεί στην συμφωνία των Πρεσπών και η ΝΔ την είχε καταψηφίσει. Είχε επισημάνει ότι εφόσον κυρωθεί και ψηφιστεί θα την εφαρμόσει αλλά δεν θα γίνουμε εμείς επισπεύδοντες.

Μίλησε επίσης «για ψέματα και αποκυήματα επιστημονικής φαντασίας αλλά και διαστρέβλωση της αλήθειας όσον αφορά δημοσιεύματα ότι ο υπουργός Εξωτερικών γνώριζε εκ των προτέρων το περιεχόμενο της Συμφωνία των Πρεσπών. Ο κ. Γεραπετρίτης ούτε γνωρίζει ούτε έχει συνομιλήσει ούτε έχει συναντήσει τον κ. Κοτζιά. Τα διαψεύδουμε κατηγορηματικά». Και διερωτήθηκε: «Διακινούνται εξ αμελείας ή εκ δόλου;».

«Δεν πηγαίνει κανένας οπλισμός κρυφά στην Ουκρανία»

Ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε και για το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών και το διέψευσε κατηγορηματικά.

«Δεν πάει κανένας οπλισμός κρυφά στην Ουκρανία. Δεν ισχύει η πληροφορία. Οποιοδήποτε πολεμικό υλικό γενικά δίνεται κατόπιν απόφασης του ΚΥΣΕΑ και που δεν μας είναι χρήσιμο. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα», είπε.