Το νομοσχέδιο για τα κλειστά επαγγέλματα θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης, σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό, Ανδρέα Λοβέρδο, είναι ήδη δεδομένες για τους φαρμακοποιούς, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ρυθμίσεις για τους άλλους κλάδους, όπως π.χ. οι δικηγόροι, οι συμβολαιογράφοι, οι πολιτικοί μηχανικοί.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και στόχος είναι, σύμφωνα και με τα χρονοδιαγράμματα της τρόικας, να περάσει από τη Βουλή ως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Ενδεικτικό, πάντως, της σημασίας που δίνει η κυβέρνηση στις αντιδράσεις συγκεκριμένων επαγγελματικών κλάδων είναι πως το υπουργείο Οικονομικών ήδη παράγγειλε δημοσκόπηση σε γνωστή εταιρεία ερευνών κοινής γνώμης, προκειμένου να μετρήσει και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης στις αποφάσεις της, αλλά και να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα για τις αλλαγές τις απαντήσεις των πολιτών, σε περίπτωση που επιθυμούν σε μεγάλη πλειοψηφία το άνοιγμα συγκεκριμένων επαγγελμάτων.