«Υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης -και το δείχνει- να μην υπάρχουν καταστάσεις που προκαλούν οξύνσεις στις τοπικές κοινωνίες και σε ανθρώπους που λόγω της απουσίας μεταναστευτικής πολιτικής ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στο κέντρο της Αθήνας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφορικά με τα γεγονότα που εκτυλίχτηκαν το Σάββατο στην περιοχή του Άγ. Παντελεήμονα.

Τόνισε δε ότι η δημιουργία γκέτο είναι μια απαράδεκτη κατάσταση, «την οποία η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί ότι θα σταματήσει να ανέχεται και για την ασφάλεια του πολίτη και όσων μπήκαν λαθραία στη χώρα μας».

Ο κ. Πεταλωτής ανέφερε ότι ο ναός του Αγίου Παντελεήμονα έχει βεβηλωθεί πολλές φορές από ακροδεξιές κυρίως ομάδες που πραγματικά δεν έχουν σεβαστεί τίποτα και έχουν αποκλείσει την πρόσβαση των πολιτών στη συγκεκριμένη περιοχή.

«Ό,τι γίνεται εκεί είναι απαράδεκτο» τόνισε και υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να σταματήσει να είναι μια απαγορευμένη περιοχή για τους κατοίκους της Αθήνας».

Για την παράνομη μετανάστευση γενικότερα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη κυβέρνηση που παίρνει τολμηρές αποφάσεις και πάνω σε θέματα λαθραίας μετανάστευσης και τόνισε ότι η συζήτηση που άρχισε έχει νόημα και συνέχεια και ότι η κυβέρνηση δεν μιλά για αποσπασματικά μέτρα.