Στη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων των προκριματικών εκλογών για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, φιγουράρει και το όνομα του κ. Κωνσταντίνου Σιδηρόπουλου. Πρόκειται για τον γιο του απόστρατου στρατηγού, Θόδωρου Σιδηρόπουλου και της πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και πάλαι ποτέ υφυπουργού, Κατερίνας Παπακώστα.
Ο υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι διδάκτορας βιολογίας, ζωγράφος, ποιητής και μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις. Μάλιστα ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook αυτοπροσδιορίζεται ως «απονειρευτής, ποιητής, στιχουργός». Όπως τονίζει χαρακτηριστικά: «Στις 14 Απριλίου ψηφίζεις και αποφασίζεις ΕΣΎ για την ανάδειξη των υποψηφίων στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μέσα από την δημοκρατικότερη διαδικασία που έχει εφαρμοστεί ποτέ! Ζητώ την στήριξη με την ψήφο σου σε αυτές τις προκριματικές εκλογές , που ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΈΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΉΣ ! Εκτός από την κάλπη , τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπορούν να ψηφίσουν και ηλεκτρονικά (στις 14 Απριλίου), αρκεί μέχρι την Κυριακή 7 Απριλίου να το εχουν δηλώσει στο isyriza. Οι εκλογείς που θα ψηφίσουν διαδικτυακά θα μπορούν να επιλέξουν να ψηφίσουν σε μια από τις 13 Περιφέρειες. ΓΙΑΤΊ ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ = ΌΛΑ ΕΊΝΑΙ ΔΥΝΑΤΆ!».
Η ίδια η κα Παπακώστα, που την περίοδο Αυγούστου 2018 – Ιουλίου 2019 είχε διατελέσει υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, τόνισε σε παλαιότερη συνέντευξη για τον γιο της πως: «Οι γονείς που έχουν παιδιά που είναι υγιή και στη συνέχεια κάτι συμβαίνει στη ζωή τους και ξαφνικά αλλάζουν τρόπο ζωής λόγω της αναπηρίας δεν πρέπει να το αντιμετωπίζουν με πανικό και περιθωριοποίηση. Αντιθέτως, θα πρέπει να στρέψουν τα ενδιαφέροντά τους πάνω στα ενδιαφέροντα του αγαπημένου τους προσώπου. Να το ενθαρρύνουν και να το παροτρύνουν, ώστε να γίνει στόχος της ζωής τους το να κάνει πράξη τα όνειρά του, τις επιθυμίες του, που, όπως καταλαβαίνεις, μια αναπηρία τα αναστέλλει. Είμαι υπερήφανη για τον γιο μου. Δεν είναι ανίκανος, απλώς δεν μπορεί να κινηθεί. Αυτό γιατί θα πρέπει να τον εμποδίσει να σπουδάσει, να γίνει επιστήμονας, να γίνει χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο; Αυτό, όμως, πρέπει να το υποστηρίξουμε όλοι μαζί ως οικογένεια και όχι να τον αποθαρρύνουμε ή να τον περιθωριοποιήσουμε. Το μήνυμα είναι ότι τους ανθρώπους με αναπηρία τους στηρίζουμε έμπρακτα, πράγμα που πρέπει να κάνει και η Πολιτεία σε συνεργασία με τις οικογένειες και τα σχολεία. Πρέπει να μάθουμε να αποδεχόμαστε τη διαφορετικότητα και όταν είχα αναλάβει την ευθύνη του υπουργείου Υγείας είχα αναπτύξει δράση πάνω σε αυτό».