Σχετικά με το ότι προβλέπεται ακόμα και ειδική εκπαίδευση αστυνομικών για να υποδέχονται τέτοια περιστατικά και για το αν μπορούσε να αποφευχθεί αυτή η γυναικοκτονία, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως, «προέχει να διερευνήσουμε πώς έγινε το περιστατικό.
Όταν πηγαίνει στην αστυνομία ένα τέτοιο περιστατικό υπάρχουν πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα τα οποία ακολουθεί ένας αστυνομικός για να διαχειριστεί το περιστατικό, για τα οποία είναι εκπαιδευμένοι οι αστυνομικοί. Άρα λοιπόν θα πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο εφαρμόστηκαν όλα αυτά».
Τόνισε πως: «Έχουμε πάνω από 17.000 αστυνομικούς που εκπαιδεύτηκαν σε αυτό». Εξήγησε ξανά πως, «αυτό που προέχει είναι να διερευνηθεί πλήρως το περιστατικό, κάτω από ποιες συνθήκες διεξήχθη, πώς έχασε τη ζωή της η κοπέλα. Θα κάνουμε έρευνα σε βάθος ούτως ώστε η οποιαδήποτε ευθύνη να αποδοθεί ή οποιοδήποτε αμέλεια, αδράνεια, παράλειψη να θεραπευτεί και να τιμωρηθεί και από την άλλη, να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια».
Πρόσθσε πως μετά τον covid υπάρχει έξαρση τέτοιων περιστατικών και πως πρόκειται για ένα κοινωνικό ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητήσουμε σε ένα άλλο επίπεδο, σαν κοινωνία. «Από την άλλη πλευρά όμως, επειδή ο τελευταίος αποδέκτης αυτής της υπόθεσης είναι η αστυνομία, η αστυνομία οφείλει, παλεύει, κάνει μια προσπάθεια μεγάλη να διαχειρίζεται τα περιστατικά κατά τον καλύτερο τρόπο», ανέφερε.
Ο Υπουργός εξήγησε σχετικά με την ένταξη του όρου γυναικοκτονία στον Ποινικό Κώδικα πως: «Συμφωνώ με τον όρο γυναικοκτονία, ως προς την ποινική μεταχείριση όμως θέλει μια συζήτηση. Θα πρέπει ποινικολόγοι μαζί με το Υπουργείο Δικαιοσύνης να “καθίσουν κάτω”, να δούμε αν πραγματικά απαιτείται να υπάρξει αυτή η μεταβολή».