Την υπόσχεση ότι σύντομα δεν θα υπάρχουν πολιτικές εξελίξεις χωρίς να έχει λόγο και ρόλο η Δημοκρατική Συμμαχία, έδωσε η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου του κόμματός της.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας ανέφερε ότι κάθε μέρα «κερδίζουμε, πότε λιγότερο πότε περισσότερο, τη μάχη της αξιοπιστίας μέσα σε ένα πολιτικό περιβάλλον που το χαρακτηρίζει μια βαθειά κρίση αξιοπιστίας».

Παράλληλα χαρακτήρισε τα χρόνια που έρχονται δύσκολα και επεσήμανε ότι αλλάζει η σχέση εξουσίας πολιτικής καθώς «η εξουσία από έπαθλο και λάφυρο μετατρέπεται σε βάρος και ευθύνη για δύσκολες και επώδυνες αποφάσεις».

Τόνισε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία έχει ξεκάθαρη γραμμή για τις ΔΕΚΟ και για το ρόλο του ευρύτερου δημόσιου τομέα και λέει: «εξετάστε από μηδενική βάση, πού χρειάζεται να μείνει και τί πρέπει να κάνει το κράτος και – όπου αυτό είναι δυνατόν – επιστρέψτε τον τομέα των υπηρεσιών στην κοινωνία των πολιτών».

Σημείωσε επίσης πως μόνο η Δημοκρατική Συμμαχία μιλάει για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που χάνουν τη δουλειά τους και εξαπολύοντας επίθεση στη ΝΔ είπε ότι πρωταρχική αγωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «και των καναλιών ήταν τι θα γίνει με τους υπεράριθμους του ΟΣΕ».

Συμπλήρωσε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία μιλάει και για το ελληνικό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση, αυτό που έχει ονομάσει «Εθνικό Σύμφωνο Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» και ανέφερε ότι η μεγιστοποίηση της οικονομικής ελευθερίας θα αποτελέσει καίριο ζήτημα στο συνέδριο του κόμματος.