Σήμερα η Ελλάδα θα αναζητήσει στις αγορές κεφάλαια ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με την έκδοση εξάμηνων εντόκων γραμματίων.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου στις 13:00.

Αναλυτικά σήμερα:

11:00-15:30: Στάση εργασίας στα λεωφορεία.

11:00-15:00: Στάση εργασίας στα τρόλεϊ.

12:00-16:00: Στάση εργασίας στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο.

12:00: Πραγματοποιείται, στην αίθουσα Κήπου της Ρηγίλλης, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Δημήτρη Αβραμόπουλου, η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής για την Αναθεώρηση του Συντάγματος.

12:00: Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος και των προτεραιοτήτων της Ουγγρικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ, στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην Λεωφόρο Αμαλίας 8.

12:00: Συνέντευξη που θα δοθεί από τον Μίκυ Θεοδωράκη και τους προέδρους συλλόγων, ομοσπονδιών και συνδικάτων, στην αίθουσα τελετών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στα πλαίσια της εκδήλωσης “Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ”, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17-01-2011, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ.

16:30: Συγκαλείται το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό την Προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Δρούτσα.

18:00: Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα ενημερώσει, στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και την Ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων σχετικά με τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Δεκεμβρίου 2010.

19:00: Η Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα εγκαθίσταται σήμερα, επισήμως, ως μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Το Ανώτατο Πνευματικό Ίδρυμα της χώρας για τις Επιστήμες και τα Γράμματα την υποδέχεται σε ειδική δημόσια συνεδρία, όπου η νέα ακαδημαϊκός θα μιλήσει, με θέμα: “Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και Ποινικό Δίκαιο. Παλαιοί και νέοι προσανατολισμοί”.