Στο επικείμενο σχέδιο νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στον ραδιοσταθμό Real fm, η γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής του Δυτικού Τομέα Αθηνών του κυβερνώντος κόμματος, Μαρία Συρεγγέλα.

Ανέφερε ότι «στόχος είναι να πείσουμε τους βουλευτές να ψηφίσουν, το νομοσχέδιο» και προσέθεσε πως «εγώ θα μείνω σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, ότι μπήκε ένα πλαίσιο και μετά θα αποφασίσει ο καθένας τι θα κάνει».

Συμπλήρωσε μάλιστα πως «μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πολλά πράγματα έχουν ξεκαθαρίσει και πολλοί από τους βουλευτές, που είχαν κάποιες αμφιβολίες άλλαξαν κατεύθυνση».

Κατά την ίδια, «εδώ μιλάμε για δικαιώματα που έχουν να κάνουν με τα παιδιά», λέγοντας ακολούθως ότι ο νόμος για υιοθεσία κατά μόνας από άνδρα ή γυναίκα ισχύει από το 1946. Κλείνοντας τη συνέντευξή της, η γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι θα ήθελε να υπάρξει μια υπερκομματική στήριξη αλλά ανέφερε ότι «δυστυχώς ο κύριος Ανδρουλάκης έχει εγκλωβιστεί σε μια μικροκομματική λογική».