Προβληματισμό δημιουργεί στο Μαξίμου η δημόσια διαφοροποίηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με χθεσινή του συνέντευξη στο «Βήμα» σχετικά με το ενδεχόμενο σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για την οικονομία.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και άλλοι κορυφαίοι υπουργοί, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, την ώρα που επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει η υπόθεση, λόγω και της πίεσης από την Κομισιόν να τιμωρηθούν επίορκοι πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η κατεύθυνση στην οποία πρόκειται να κινηθεί η κυβέρνηση το προσεχές χρονικό διάστημα είναι να κάνει τα πάντα «για να μην υπάρξει ατιμωρησία», όπως χαρακτηριστικά λένε κορυφαία στελέχη, εκτιμώντας και το κλίμα που υπάρχει στην κοινωνία.

Αντιδράσεις, όμως, όπως αυτή του κ. Βενιζέλου περιπλέκουν τα πράγματα, ενώ εγείρουν ερωτήματα και για το τι θα πράξει το Μαξίμου για τον εκλογικό νόμο, αφού σαφείς αποστάσεις κατά του σχεδίου που έχει έτοιμο το υπουργείο Εσωτερικών πήρε ο υπουργός Άμυνας.

Ο κ. Βενιζέλος θεωρείται ότι με τις τοποθετήσεις του εξέφρασε αρκετά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που είναι έντονα προβληματισμένα και ειδικά στο ζήτημα του εκλογικού νόμου διαφωνούν με τις επιλογές της κυβέρνησης.

Έτσι, παρότι ουδείς μπορεί να αποδώσει στις τοποθετήσεις του υπουργού Άμυνας το χαρακτηρισμό του «αντάρτικου», ωστόσο αυτές καταδεικνύουν τις διεργασίες που γίνονται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και δεν αποκλείεται να «φρενάρουν» τελικά τις αλλαγές και παρεμβάσεις που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός και οι στενοί του συνεργάτες.