«Για μόνο μία διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μπορούμε να πάμε στο δικαστήριο της Χάγης» διαμήνυσε το πρωί της Πέμπτης (6/12) ο Παύλος Μαρινάκης. «Μόνο με αυτή τη διαφορά μπορούμε να πάμε στο Διεθνές Δικαστήριο, εμείς, σαν Κράτος που έχουμε αποδείξει ότι σεβόμαστε το Διεθνές Δίκαιο και θέλουμε την επίλυση» υπογράμμισε, ξεκαθαρίζοντας πως αυτή είναι «ο καθορισμός ΑΟΖ και Υφαλοκρηπίδας».

Απαντώντας στα όσα είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» λίγες ώρες πριν φτάσει στην Αθήνα, ήτοι πως σε περίπτωση προσφυγής στη Χάγη θα θέσει όλα τα ζητήματα και όχι μόνο αυτό της υφαλοκρηπίδας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε: «Είναι σημαντικό να βρισκόμαστε σε φάση διαλόγου με την Τουρκία», υπογραμμίζοντας πως «θέλουμε να θωρακίσουμε τον διάλογο».

«Εμείς ακολουθούμε πάντα το δίκαιο της θάλασσας, αλλά μόνο για μία διαφορά μπορούμε να πάμε με την Τουρκία στο δικαστήριο της Χάγης και αυτό είναι η διαφορά για τον διαχωρισμό ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Καμία υποχώρηση δεν θα υπάρξει σε ζητήματα στα κυριαρχικά δικαιώματα» δήλωσε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Το πράσινο τιμολόγιο είναι αυτό που συμφέρει περισσότερο τον καταναλωτή»

Αναφορικά με τα τιμολόγια ρεύματος είπε πως «το μπλε, το κίτρινο και το πορτοκαλί υπήρχαν ήδη. Εμείς γκρουπάραμε 30 διαφορετικά είδη σε 3 και απλοποιήσαμε τη διαδικασία».

«Το πράσινο τιμολόγιο είναι αυτό που συμφέρει περισσότερο τον καταναλωτή, καθώς του δίνεται η δυνατότητα να συγκρίνει τις τιμές κάθε μήνα και αν βρει χαμηλότερη τιμή, να αλλάξει πάροχο, χωρίς πέναλτι» ενώ πρόσθεσε πως «εναλλακτική είναι το μπλε τιμολόγιο, στο οποίο ο καταναλωτής αν θέλει κάνει μία σύμβαση για 1 ή 2 χρόνια και έπειτα το ξανά βλέπει εκ νέου.

Παύλος Μαρινάκης

Τι είπε για το φορολογικό νομοσχέδιο και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Σχετικά με το φορολογικό νομοσχέδιο και τα μαχητά τεκμήρια για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε: «Είχαμε πει ότι σεβόμαστε τη διαβούλευση, χωρίς να απομακρυνθούμε από τον πυρήνα του νομοσχεδίου. Δεν μπορεί ένας επιχειρηματίας να έχει εισόδημα μικρότερο από τους υπάλληλους του. Είχαμε πει ότι δεν μπορεί να υπάρχει οριζόντιο μέτρο. Ξεκινάμε από μια παραδοχή που προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του κράτους: το 71% των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνουν λιγότερα από τον κατώτατο μισθό. Σε αυτό το ποσοστό είναι και οι νέοι, είναι και όσοι δουλεύουν με μπλοκάκι, είναι οι γυναίκες σε εγκυμοσύνη ή λοχεία και εξαιρούνται ή είναι άλλοι που λένε ότι ενώ έχω εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ, έχω εισόδημα από άλλες πηγές, πχ από ενοίκια ή έχει μεγάλο εισόδημα ο σύζυγος μου και έτσι επιβιώνουμε».

«Είναι μειοψηφικές οι κραυγές όσων προσπαθούν να κάνουν επαναστατική γυμναστική δια των κινητοποιήσεων. Είναι ουτοπική η σύγκριση του φορολογικού νομοσχεδίου με τον νόμο Κατρούγκαλου», απάντησε ο κ. Μαρινάκης, σχολιάζοντας αντιδράσεις κλάδων, όπως των δικηγόρων.