Παρά το φαινομενικά καλό κλίμα που επικράτησε στη συνάντηση που είχαν οι Στέφανος Κασσελάκης και Νίκος Ανδρουλάκης, δεν πέρασε ούτε μία μέρα προτού η εικόνα σύμπνοιας και ανοιχτών διαύλων μεταξύ Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη διαλυθεί.

Αφορμή στάθηκε η απάντηση που έδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα γιατί δεν παρεβρέθηκε στην εκδήλωση για τον Κώστα Σιμίτη: «Δεν έχω καμία δουλειά με αυτούς που σπατάλησαν τα δισεκατομμύρια του ελληνικού λαού» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης προκαλώντας αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Παύλου Πολάκη με την οποία του έδινε συγχαρητήρια που δεν πήγε στην εκδήλωση: «Μπράβο Στέφανε! Δείξτε μου και μερικούς άλλους από τους “γνωστούς αγνώστους” ένθεν κακείθεν που έχουν κάνει τέτοια δήλωση!!! Υγ .Aντιθέτως, όταν κάποιοι από εμάς έβαζαν τοn Σημίτη στη θέση του,τους έπιανε τεταρταίος πυρετός…».

Δεν άργησε να υπάρξει και πιο επίσημη αντίδραση. Ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, έκανε την παρακάτω ανάρτηση: «Είκοσι τέσσερις ώρες χρειάστηκαν για να σταματήσει το “ειδύλλιο” ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικά το θεωρούσα αναμενόμενο και όσα γράφονταν μόνο στη φαντασία τους υπήρχαν! Oσοι τα πίστεψαν ακόμη χειρότερα!! Η πολιτική είναι μαραθώνιος, απαιτεί στρατηγική και οι τακτικισμοί έχουν ημερομηνία λήξης. Το ΠΑΣΟΚ έχει μόνο ένα δρόμο, την πολιτική του αυτονομία, μέσα στην κοινωνία, μακριά από γυρολόγους και γενίτσαρους».

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε και η Χαριλάου Τρικούπη, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γκλαβίνα, να δηλώνει καυστικά: «Φαίνεται ότι όχι μόνο δεν είχε κατασταλάξει ιδεολογικά στα 24 του χρόνια, αλλά αγνοεί και την πρόσφατη ιστορία της χώρας. Η προσφορά του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Σημίτη, αναγνωρίζεται, ακόμη και από τους ορκισμένους ιδεολογικούς του αντιπάλους. Ο πρώην πρωθυπουργός πρωταγωνίστησε στα μεγάλα έργα υποδομών, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας, προώθησε βαθιές μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό κράτος, πέτυχε την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. και ενίσχυσε το κράτος δικαίου και τα θεσμικά αντίβαρα με την ίδρυση των ανεξάρτητων αρχών, τις οποίες όψιμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσποιείται πως υπερασπίζεται. Επαναλαμβάνοντας το χυδαίο λαϊκισμό κατά του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Κασσελάκης αποδεικνύει ότι μέντοράς του είναι ο κ. Πολάκης».

«Κύκνος μέσα σε κοτέτσι ο Κασσελάκης»

Καυστικός ήταν ο πολιτικός αναλυτής Ανδρέας Δρυμιώτης για τη δήλωση του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την απουσία του από την εκδήλωση για τον Κώστα Σημίτη που προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

Ο εκλογικός αναλυτής στάθηκε ιδιαίτερα στη φράση «μανδύας του χρέους» που χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας: «Το παιδί δεν ξέρει τι λέει. Τι σημαίνει μανδύας του χρέους; Δεν μεταφράζεται ούτε από τα αγγλικά». Μιλώντας στον ΣΚΑΙ πρόσθεσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα κοτέτσι και έφεραν έναν κύκνο που κάπως δεν μπορεί να ταιριάξει» πρόσθεσε ο κ. Δρυμιώτης για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τέλος, για τη συνάντηση Κασσελάκη-Ανδρουλάκη παρατήρησε «εκεί που υποτίθεται οτι τα βρήκαν το πρωί με αγκαλιές και φιλιά και το βράδυ τον περίμεναν στην εκδήλωση, δεν πήγε. Είναι η μεγαλύτερη προσβολή να πεις ότι θα πας κάπου και να μην πας, ακόμα και σε γάμο. Προσβάλεις αυτούς που σε κάλεσαν».