Ο αγιασμός των υδάτων στο πρώτο λιμάνι της χώρας, πραγματοποιήθηκε χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου, με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα να γίνεται ανάμεσα στα τρία ναρκαλιευτικά «Αηδών», «Αλκυών» και «Αύρα».

Άνδρες του Σώματος Ελλήνων Βατραχανθρώπων βούτηξαν στη θάλασσα και ανέσυραν το σταυρό.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο αντιπρόεδρος της βουλής των Ελλήνων, βουλευτής Α’ Πειραιώς και νήσων του ΛΑΟΣ, Βαϊτσης Αποστολάτος, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ, Γιώργος Ανωμερίτης, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου, ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Νιώτης και Δημήτρης Καρύδης, οι βουλευτές της ΝΔ, Παναγιώτης Μελάς και Γιάννης Τραγάκης και πολιτικοί και στρατιωτικοί παράγοντες.

Μετά το πέρας της τελετής, ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας δήλωσε τα εξής: «Σήμερα γιορτάζουμε τη βάφτιση του Ιησού Χριστού. Τη φανέρωση της Αγίας Τριάδας. Σήμερα φωτίζεται ο κόσμος, σήμερα αγιάζονται τα νερά. Το μήνυμα είναι ότι με σχέδιο, με φώτιση, με όραμα και αισιοδοξία προχωράμε δυνατά μπροστά».

Ο κ. Σαμαράς δήλωσε «φώτιση σημαίνει “φεύγει το σκοτάδι και έρχεται η αισιοδοξία”, αυτό με τη βοήθεια του Θεού ελπίζω να γίνει φέτος για τον κάθε Έλληνα σε αυτές τις δύσκολες ώρες και κυρίως για την πατρίδα μας».

Ο κ. Καρατζαφέρης από την πλευρά του είπε «είθε ο αγιασμός των υδάτων του Αιγαίου να φτάσει μέχρι το Ερζερούμ και να ευλογήσει ο Θεός μη βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων στο Αιγαίο μας, στη θάλασσά μας, που καθαγιάσθη από τον αγώνα του Κανάρη, του Μιαούλη και της Μπουμπουλίνας».

Το πρωί, πριν την τελετή αγιασμού των υδάτων, τελέσθηκε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιά, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, του Μητροπολίτη Πειραιώς, Σεραφείμ, και του Μητροπολίτη Προικονήσου, Ιωσήφ.