«Τώρα που τελείωσε και ο εκλογικός κύκλος η προσοχή μας στρέφεται στην τρέχουσα επικαιρότητα και την εγχώρια», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή που έχει όπως είπε θύματα αμάχους και μετά την φρικιαστική επίθεση στο Ισραήλ από τη Χαμάς αλλά και την επίθεση στο νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας.

«Εχω τονίσει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα αλλά την ανάγκη αυτό να γίνει με σεβασμό στους κανόνες του διεθνούς δικαίου και στην προστασία της ανθρώπινης ζωής στη Λωρίδα της Γάζας. Είναι σημαντικό να αποκατασταθεί η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας μέσω Αιγύπτου», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι θα έχει την ευκαιρία να βρεθεί το Σάββατο στην Αίγυπτο σε μια πολυμερή σύσκεψη για τη Μέση Ανατολή.

«Θα μεταφέρω τις απόψεις της Ελλάδας καθώς έχουμε διεκδικήσει και κερδίσαμε τον ρόλο μας ως πυλώνα σταθερότητας, Είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές όλων των κυβερνήσεων. Τιμούμε τις συμμαχίες μας και επιθυμούμε την αποκλιμάκωση της έντασης».

Αναφερόμενος στα ζητήματα εσωτερικής επικαιρότητας ο πρωθυπουργός είπε: «Στα εγχώρια ζητήματα η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στην μεταρρυθμιστική της ατζέντα. Είχαμε υπουργικό συμβούλιο και κλείσαμε μέτωπα από το παρελθόν αλλά και αντιμετωπίζουμε προκλήσεις και δίνουμε έμφαση στην λειτουργία του κράτους.

Ανακοινώσαμε μια επιτροπή τεχνητής νοημοσύνης με πρόεδρο τον καθηγητή Κωνσταντίνο Δασκαλάκη που θα συμβουλεύει την κυβέρνηση στο ανώτατο επίπεδο. Πρέπει να διαχειριστούμε τις δυνατότητες αλλά και τις απειλές με ένα ρυθμιστικό πλαίσιο αλλά και το πως θα αξιοποιήσουμε τι ανθρώπινο δυναμικό που δραστηριοποιείται σε αυτό το χώρο».