Δεν πρόκειται να είναι ανέφελο το επόμενο χρονικό διάστημα για τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη σε εσωκομματικό επίπεδο, κάτι που προφανώς αντιλήφθηκε και ο ίδιος κατά την πρώτη του εμφάνιση χθες, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Οι επιλογές του όσον αφορά την επιλογή προσώπων που θα καταλάμβαναν τις θέσεις – κλειδιά εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας βρήκαν αντιστάσεις από του βουλευτές του. Θυμίζουμε ότι πρότεινε για γραμματέα της Κ.Ο. την Θεοδώρα Τζάκρη, για κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους τους Νίκο Παππά, Θεόφιλο Ξανθόπουλο και Διονύση Καλαματιανό, για διευθυντή της Κ.Ο. τον Γιώργο Τσίπρα και για συντονιστή της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου τον Παύλο Πολάκη, που έχει στηρίξει τον εξ Αμερικής νεαρό επιχειρηματία από την πρώτη στιγμή που έθεσε υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος.

Η πρόταση κατατέθηκε από τον κ. Κασσελάκη ενιαία, για όλα τα πρόσωπα, με αποτέλεσμα από τους 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι 28 να ψηφίσουν υπέρ, αλλά 16 άλλοι επέλεξαν το λευκό, ενώ υπήρξαν και 3 απουσίες στις οποίες συγκαταλέγεται και αυτή του Αλέξη Τσίπρα, που έφυγε από την αίθουσα της Γερουσίας μετά την ομιλία Κασσελάκη και πήγε στο γραφείο του, χωρίς να ψηφίσει, στάση που μπορεί να τύχει πολλών ερμηνειών.

Το «λευκό» σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται να επέλεξαν η Έφη Αχτσιόγλου (που κάθισε στα «ορεινά» της αίθουσας και δεν χειροκρότησε τον κ. Κασσελάκη όταν ανέβηκε στο βήμα), ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Όλγα Γεροβασίλη και η Κατερίνα Νοτοπούλου (άλλαξε την ψήφο της από «ναι» σε λευκό). Αυτό το 40% των βουλευτών που δεν ψήφισαν υπέρ των προτάσεων του νέου προέδρου, προβληματίζει την ηγεσία της Κουμουνδούρου που βρίσκεται σε δίλημμα για το εάν θα πρέπει να προχωρήσει σε κινήσεις χωρίς συναίνεση ή να κάνει ένα βήμα πίσω και να δείξει περισσότερη συγκατάβαση, ενόψει μάλιστα και του επερχόμενου συνεδρίου που το νωρίτερο που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί είναι τον Νοέμβριο.

Πάντως η κριτική κατά Κασσελάκη συνεχίστηκε και όταν έκλεισαν οι κάμερες και βγήκαν έξω οι δημοσιογράφοι. Ορισμένοι βουλευτές έθεσαν το ζήτημα της απομάκρυνσης των Θανάση Θεοχαρόπουλου από τη θέση του διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Στέργιου Καλπάκη από τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος, ιδίως μάλιστα όταν οι ενδιαφερόμενοι φέρεται να το έμαθαν από τα μέσα ενημέρωσης.

Αμυνόμενος ο κ. Κασσελάκης, είπε σύμφωνα με πληροφορίες πως με την πρώτη ευκαιρία θα αξιοποιήσει σε άλλες θέσεις τα συγκεκριμένα πρόσωπα.