Στην Κοζάνη βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εστίασε σε δύο δύσκολες αυτοδιοικητικές μάχες, αυτή της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης, με δεδομένο ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της Κυριακής.

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο πλευρό του νυν περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφιου Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος έχει το γαλάζιο χρίσμα. Ο κ. Κασαπίδης αναμετράται με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ Γιώργο Αμανατίδη που δεν εξελέγη στην Κοζάνη κατά τις πρόσφατες εκλογές και ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την περιφέρεια αμέσως μετά τη διαγραφή του από τη ΝΔ.

Με παρέμβασή του στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού στην Κοζάνη εξέφρασε τη στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και έστειλε μηνύματα πανστρατιάς στα στελέχη και τους ψηφοφόρους της ΝΔ σε μια ημέρα που η ΝΔ γιορτάζει τα 49 χρόνια από την ίδρυσή της.

«Βρίσκομαι μαζί σας μια ημέρα πολύ σημαντική και συμβολική για τη μεγάλη μας παράταξη γιατί αισίως κλείνει τα 49 της χρόνια. Η παράταξη που ίδρυσε ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής παραμένει η μεγάλη δύναμη ευθύνης και προοπτικής που αναλαμβάνει δύσκολες προοπτικές και που οδηγεί τον τόπο σε σπουδαία και μεγάλα βήματα. Δώσαμε την πολιτική μας στήριξη στις περιφέρειες για να καταδείξουμε την μεγάλη σημασία που αποδίδουμε στα πρόσωπα και τις ομάδες των περιφερειακών ηγεσιών. Εκεί συγκεντρώνονται και οι δικές μας κυβερνητικές πρωτοβουλίες», είπε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα την υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη για την Περιφέρεια Δ. Μακεδονίας».

Ζήτησε επίσης από τα στελέχη της ΝΔ να δώσουν μαζί αυτό τον αγώνα συντονισμένα «και να αφήσουμε στην άκρη τις όποιες διαφορές και διαφωνίες αναπόφευκτα προκύπτουν όταν κάποιος έχει να διαχειριστεί τη λογική φθορά στην εξουσία. Η εξουσία σημαίνει ευθύνη!».

Σύμφωνα με το kozan.gr, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη Στέγη Ποντιακού Πολιτισμού, λίγο μετά τις 10:30, όπου τον υποδέχθηκαν με ποντιακή λύρα και παραδοσιακούς ρυθμούς.

Δείτε φωτογραφίες…