Ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε έναντι της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και ως ο νέος πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπιασε αμέσως δουλειά, ώστε να παραλάβει το «χρίσμα» από τον Αλέξη Τσίπρα και να οργανώσει τις πρώτες κινήσεις του.

Αρχικά, μαζί με τον σύντροφο του Τάιλερ και συνοδεία τηλεοπτικών συνεργείων πήγαν να πάρουν καφέ κοντά στο ξενοδοχείο που διανυκτέρευσαν, ενώ μετά επιβιβάστηκαν στο Μετρό και πήγαν στο Σύνταγμα. Εκεί, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με τουρίστες και στη συνέχεια πήγε στη Βουλή, με πληροφορίες του Live News να αναφέρουν πως είχε σύντομο τετ α τετ με τον Χάρη Μαμουλάκη και τον Σωκράτη Φάμελλο.

Έτσι, συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα και συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα, ενώ στις δηλώσεις που έκαναν στις κάμερες, ξεχώρισε εκείνη του πρώην αρχηγού, ο οποίος τόνισε στο διάδοχο του:

«Να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, να ξέρεις όποιος μπαίνει στην πολιτική, οι χαρές δεν είναι περίσσιες. Να αφοσιωθείς μετά στην παρακαταθήκη που υπάρχει. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες».

Στη συνέχεια, μπήκε σε ένα λευκό αυτοκίνητο και μαζί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη πήγαν στην Κουμουνδούρου, όπου συνάντησαν τον Νίκο Παππά, με τις Όλγα Γεροβασίλη και Έλενα Κουντουρά να τον υποδέχονται.

Τα πρόσωπα «κλειδιά»

Με εξαίρεση το ταξίδι στους «αδερφούς» στην Κύπρο -που τόνισε την νικητήρια ομιλία του- μετά την αναφορά για «κρατίδιο» στα κατεχόμενα, ο Στέφανος Κασσελάκης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Ωστόσο, έχουν διαρρεύσει διάφορες πληροφορίες και οι περισσότερες επικεντρώνονται στον τρόπο με τον οποίο θα αξιοποιήσει τα άτομα που στήριξαν την υποψηφιότητα του.

Ο Γιώργος Σαρρής έγραψε στο Newsbeast ότι ο Σωκράτης Φάμελλος φαίνεται να παραμένει στη θέση του ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενώ ο Νίκος Παππάς μπορεί να προταθεί για τη νευραλγική θέση του γραμματέα.

Επίσης, η Θεοδώρα Τζάκρη αναμένεται να διατηρήσει τη θέση της κοινοβουλευτικής εκπροσώπου, ενώ ακούγονται τέσσερα ονόματα, που αναμένεται να αποτελέσουν τον στενό πυρήνα συνεργατών του.

Πρόκειται για τον βουλευτή Επικρατείας Ευάγγελο Αποστολάκη που συμμετείχε και στο προεκλογικό σποτ που γυρίστηκε στη Μακρόνησο και η Δώρα Αυγέρη που συνέδραμε στο κομμάτι της επικοινωνίας.

Ακόμη, κρίσιμο ρόλο θα έχει και ο προερχόμενος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες Βασίλης Κόκκαλης, αλλά και ο Νίκος Παππάς -όπως αναφέρεται παραπάνω-, καθώς μπορεί να ήταν αντίπαλός του στον πρώτο γύρο, αλλά στον δεύτερο εξαρχής στάθηκε στο πλευρό του και γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ.

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ευάγγελος Αποστολάκης, Δώρα Αυγέρη, Βασίλης Κόκκαλης, Νίκος Παππάς

Η πρώτη αποχώρηση

Το τελευταίο χρονικό διάστημα φούντωσαν οι φήμες για διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι στιγμής μπορεί να μην έχει ανακοινώσει την αποχώρηση του κάποιο μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας, ωστόσο δεν ισχύει και το ίδιο σε τοπικό επίπεδο.

Ο Γιάννης Τσακνάκης, πρώην μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος, είναι το πρώτο άτομο που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή ο Στέφανος Κασσελάκης ανέλαβε την αρχηγία.

Ο Γιάννης Τσακνάκης

«Ούτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο», είπε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε πως «έστειλα ήδη δήλωση αποχώρησης από το κόμμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση με τη ριζοσπαστική Αριστερά και ως αριστερός δεν έχω θέση σε ένα κόμμα που δε με εκφράζει».