Αναδιατάσσεται το πολιτικό σκηνικό μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ από τον Στέφανο Κασσελάκη δίνοντας νέο τόνο στην αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει πλέον απέναντί του έναν νέο πολιτικό αντίπαλο με εντελώς διαφορετικά χαρακτηριστικά – νέο, επικοινωνιακό και άφθαρτο- τον οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει. Ο ίδιος ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ είχε τονίσει ότι «προσβλέπει σε μια αξιωματική αντιπολίτευση, που θα έχει μάθει από τα λάθη της και θα δίνει έμφαση στην ουσία και όχι στην επικοινωνία», ενώ στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού σημείωναν ότι «λειτουργεί πάντα θεσμικά και δεν υποτιμά κανέναν αντίπαλο».
Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει επικοινωνία των δύο ανδρών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον προσκαλεί σε συνάντηση γνωριμίας, όπως είχε συμβεί και με τον Νίκο Ανδρουλάκη, όταν ανέλαβε το «τιμόνι» του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, χωρίς ωστόσο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση.
Η πρώτη αντίδραση πάντως από το κυβερνητικό στρατόπεδο ήρθε χθες αργά το βράδυ από τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με ανάρτησή του στα social media ευχήθηκε συγχαρητήρια στο νέο πρόεδρο, σχολιάζοντας συγχρόνως τους ψηφοφόρους του κόμματος για την επιλογή τους. «…..τελικά σύντροφοι δεν ξέρω αν θα κερδίσετε ποτέ τον Μητσοτάκη (δεν το πολυβλέπω για να πω την αλήθεια) αλλά για να μιλάμε με ειλικρίνεια τα media που τόσο επικρίνετε σας πήραν τον Σύριζα μέσα από τα χέρια σας…» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Μια ημέρα πριν ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος σημείωνε: «Η χώρα έχει ήδη μια διακυβέρνηση που προσπαθεί να συγκρουστεί με τον κακό μας εαυτό και να αλλάξει προς το καλύτερο την Ελλάδα. Η δημοκρατία όμως χρειάζεται ταυτόχρονα μια σοβαρή και σύγχρονη αξιωματική αντιπολίτευση», ενώ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωνε: «το ζητούμενο είναι να έχουμε μια αντιπολίτευση σκληρή και εποικοδομητική, η οποία να κάνει κριτική στην κυβέρνηση».
Κυβερνητικά στελέχη πάντως εστιάζουν στο ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της να υλοποιήσει ένα δύσκολο και σημαντικό έργο με τον πρωθυπουργό να μην παρεκκλίνει από τους στόχους του για συνέχιση της θετική τροχιάς της οικονομίας και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών για να μπορούν να αντιμετωπίζουν το «τέρας» της ακρίβειας αλλά και μια σειρά από έργα που στόχο έχουν τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.