Τέλος στις φήμες που θέλουν να παραιτείται αριθμός βουλευτών από το ψηφοδελτίου Επικρατείας προκειμένου να εκλεγεί βουλευτής και να μπορεί να εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα στα βουλευτικά έδρανα, βάζει ο Στέφανος Κασσελάκης, στην περίπτωση που εκείνος εκλεγεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος μετά από τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής.

«Δεν θέλω, ούτε μία στο εκατομμύριο ούτε ο κ. Ηλιόπουλος, ούτε η κυρία Ακρίτα ούτε ο κ. Αποστολάκης να παραιτηθούν της θέσης τους. Οι μάχες δίνονται στην κοινωνία. Θα πηγαίνω θα συνεργάζομαι με τους βουλευτές συχνά, αλλά η ΚΟ θα έρχεται μαζί μου, έξω στην κοινωνία. Μιλάμε για τους αγρότες; Θα πάμε στη Λάρισα μαζί. Μιλάμε για άλλα θέματα; Θα πάμε εκεί που είναι στην κοινωνία. Το μεγάλο στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη ημέρα είναι η γείωση στην κοινωνία. Άμα το κάνουμε, θα γίνουμε κυβέρνηση σύντομα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης στην κάμερα της εκπομπής T live του Alpha.

Υπενθυμίζεται πως, τόσο η Έλενα Ακρίτα όσο και ο Όθωνας Ηλιόπουλος -δύο εκ των τριών δηλαδή βουλευτών Επικρατείας που θα μπορούσαν να παραιτηθούν για να δώσουν την ευκαιρία στον Στέφανο Κασσελάκη να μπει στη Βουλή- δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να το πράξουν και θα συνεχίσουν κανονικά την κοινοβουλευτική τους πορεία.

Πώς θα μπορούσε να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή

Ο μόνος τρόπος για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, αφού βρίσκεται 9ος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, είναι να παραιτηθεί ένας από τους τρεις βουλευτές που εκλέχθηκαν, δηλαδή ή ο Όθωνας Ηλιόπουλος ή ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ή η Έλενα Ακρίτα, και ακολούθως οι πέντε επιλαχόντες που μεσολαβούν μέχρι να φθάσει η σειρά του Στέφανου Κασσελάκη.