«Το πότε θα γίνεται παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται υπό μελέτη, θα υλοποιηθεί και θα ανακοινωθεί σύντομα» τόνισε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας σήμερα στον Σκάι, προσθέτοντας ότι «θα υπάρξει μια τυποποποίηση της παρέμβασης του Στρατού και των Ενόπλων Δυνάμεων».

Κατά τον ίδιο, η παρέμβαση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι «πολύτιμος βραχίονας» στις έκτακτες ανάγκες ενώ όσον αφορά τις ευθύνες, είπε ότι «πολιτική ευθύνη πάντα έχει κάποιος που πρέπει να συντονίσει», υπογραμμίζοντας ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για όλα κατά την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια «δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση στην παρέμβαση του στρατού, στη διάσωση των πλημμυρισμένων περιοχών της Θεσσαλίας, σε καμία περίπτωση. Το ξεκαθάρισε και ο ίδιος ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Κωνσταντίνος Φλώρος»

Σημείωσε ωστόσο ότι υπάρχουν κενά και απαιτείται συνολικός επανασχεδιασμός της πολιτικής προστασίας, διευκρινίζοντας πως ο ρόλος του υπουργείου είναι να συντονίζει τις δράσεις και δεν έχει δικαιοδοσία σε ότι αφορά τον έλεγχο των αντιπλημμυρικών έργων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ερωτηθείς για το εάν ο ίδιος έχει ευθύνες για τα όσα συνέβησαν, απάντησε πως «πάντα κάποιος που πρέπει να συντονίζει έχει πολιτική ευθύνη», παραθέτοντας παράλληλα τις διασώσεις από την κακοκαιρία Daniel αλλά και από τις προηγούμενες παρεμβάσεις του υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Ρόδο και την Αλεξανδρούπολη.