Η επιλογή του Στέφανου Κασσελάκη να γυρίσει προεκλογικό σποτ στη Μακρόνησο, «δείχνει μια έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της ιστορίας της ελληνικής Αριστεράς. Δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης», ανέφερε, ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ευκλείδης Τσακαλώτος, ζητώντας μάλιστα ο ίδιος συγγνώμη εκ μέρους όλου του κόμματος.

Δείτε τις δηλώσεις του μετά το 11:30 στο παρακάτω βίντεο:

Να νιωθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς

▪️ Επιτακτική η ανάγκη ενός νέου φορέα που θα σχεδιάσει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας. Αυτό που χρειάζεται είναι η αλλαγή μοντέλου, ένα κράτος που να σχεδιάζει. Πόσους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διέθεσε η ΝΔ για την ανθεκτικότητα; Τι έκανε μετά τον «Ιανό»; ▪️ Η πολιτεία πρέπει να ακούει τους επιστήμονες, τους τοπικούς φορείς, τα κινήματα, να ενσωματώνει την περιφερειακή διάσταση. Και όχι να αγνοεί κάθε φωνή που δεν ευθυγραμμίζεται με την πολιτική της.▪️ Να νιώθουμε περηφάνια για τις ιδέες της Αριστεράς. Αποδείχθηκε άλλωστε -μετά την πανδημία, την οικονομική και ενεργειακή κρίση– η αξία των κοινών, των δημόσιων αγαθών. Και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου μοντέλου –ό,τι είναι ιδιωτικό είναι καλό, ό,τι είναι δημόσιο είναι κακό– που πρεσβεύει η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.▪️ Μεγάλο λάθος το βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη από τη Μακρόνησο. Δείχνει έλλειψη γνώσης της Ιστορίας και της ιστορίας της Αριστεράς, δείχνει έλλειψη συναισθηματικής νοημοσύνης. Ζητώ συγγνώμη εκ μέρους του όλου ΣΥΡΙΖΑ. 📺 Συνέντευξη στην ΕΡΤ1, στην εκπομπή «Συνδέσεις» με τον Κώστα Παπαχλιμίντζο και τη Χριστίνα Βίδου Αξιόπιστα+Ενωτικά+Αριστερά#γιατί_μπορούμε

Posted by Ευκλείδης Τσακαλώτος on Tuesday, September 12, 2023

Το μόνο σίγουρο είναι ότι το βίντεο Κασσελάκη από τη Μακρόνησο έχει ξεσηκώσει «πάθη». Η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα υποστηρίζει ότι ο Στ. Κασσελάκης δεν πήρε άδεια για να γυρίσει το βίντεο στον αρχαιολογικό χώρο της Μακρονήσου, ο γνωστός δημοσιογράφος Νίκος Μπογιόπουλος είπε ότι «η Μακρόνησος δεν μπορεί να είναι φόντο σε μια προεκλογική καμπάνια», ενώ ο Νίκος Καρανίκας στήριξε την επιλογή του Κασσελάκη.