Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη για την Κροατία, προκειμένου να προκριθεί στην επόμενη φάση του Euro. Ακόμα και αν αυτή προέρχεται από έναν «μαθητευόμενο άγιο», τον οποίο κάλεσε ο Σλάβεν Μπίλιτς στην Πολωνία για να «ευλογήσει» την ομάδα.

Ο Σλάβεν Μπίλιτς είναι ένας ιδιόρρυθμος προπονητής, αυτό είναι αναμφισβήτητο. Είναι, όμως και ιδιαίτερα θρήσκος. Έχει πάντα στην τσέπη του μια εικόνα του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ και συχνά επικαλείται τα θεία για να λάβει τη βοήθεια που χρειάζεται.

Κάτι ανάλογο θα κάνει και πριν τον αγώνα με την Ιταλία. Για να καταφέρει να αυξήσει τις πιθανότητες επιτυχίας της ομάδας του, κάλεσε στην Πολωνία τον Ζλάτκο Σούντατς, 41 ετών, που φέρει σημάδια στα χέρια του και χαραγμένο σταυρό στο μέτωπο. Ο Σούντατς θεωρείται «άγιος» στην Κροατία και χιλιάδες είναι οι πιστοί που τον ακολουθούν, θεωρώντας τον το νέο Άγιο Φραγκίσκο.

Τα σημάδια και ο σταυρός έχουν εξεταστεί από Πανεπιστήμιο της Ιταλίας, το οποίο δεν μπόρεσε να δώσει κάποια επιστημονική εξήγηση για τον τρόπο που δημιουργήθηκαν. Συνεπώς για όσους τον πιστεύουν, ο Σούντατς είναι ένας άγιος και τα σημάδια έχουν υπερφυσική προέλευση.

Το αν θα προσφέρει και βοήθεια στην ομάδα, αυτό μένει να αποδειχτεί.

Πηγή: sport-fm.gr