Το θαυμασμό του για την ποιότητα της εθνικής ομάδας της Ισπανίας εξέφρασε με δηλώσεις του στη «Marca» ο Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός χαρακτήρισε τους «φούριας ρόχας» ως το φαβορί της διοργάνωσης, με τον ίδιο να εκφράζει την επιθυμία του να τους αντιμετωπίσει στον τελικό.

«Η Ισπανία έχει αποδείξει ότι είναι η καλύτερη. Είναι από τα μεγάλα φαβορί και η ομάδα που όλοι θα θέλουν να κερδίσουν. Θα ήθελα να τους αντιμετωπίσουμε στον τελικό. Είμαι μεγάλος θαυμαστής της χώρας και των παικτών της», είπε ο 24χρονος επιθετικός.

Αναφορικά με τη πίεση που υπάρχει στην εθνική, αλλά και το πως αισθάνεται ο ίδιος δήλωσε: «Υπάρχει μεγαλύτερη πίεση με την εθνική, παρά με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ξέρω ότι περιμένουν ακόμα περισσότερα από μένα και ελπίζω να μην τους απογοητεύσω. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή αισθάνομαι πολύ καλά. Παίρνω τις ευκαιρίες μου και συμμετέχω στις επιθετικές προσπάθειες της ομάδας. Είμαι σίγουρος ότι το γκολ θα έρθει. Το πρώτο που θα σημειώσω στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα το αφιερώσω στο Φλορεντίνο Πέρεθ και την Πιτίνα (σ.σ. η σύζυγος του Φλορεντίνο Πέρεθ που απεβίωσε πρόσφατα)», είπε ο Γάλλος διεθνής, ενώ στην ερώτηση για το αν αυτός είναι ο ηγέτης των «τρικολόρ» απάντησε:

«Δεν ξέρω, αυτά τα πράγματα έρχονται φυσικά. Μόνο ο χρόνος θα το δείξει. Η αλήθεια είναι ότι πάντα υπήρχε ένας ηγέτης στο παρελθόν, όπως ο Πλατινί, ο Ζιντάν. Δεν φοβάμαι την πίεση, είμαστε μία δεμένη ομάδα και όλοι θα μπορούσανε να ανταποκριθούμε σε αυτό το ρόλο», συμπλήρωσε.

Πηγή: sport-fm.gr