Παίκτης δημιουργικός, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μεσαία γραμμή. Ο 21χρονος μεσοεπιεθτικός από πολύ μικρός έχει δείξει δείγμα του ταλέντου του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με την κερκίδα να τον αποθεώνει. Κι όλα αυτά χωρίς να χάνει την ουσία του παιχνιδιού.

Με τη φανέλα της Εθνικής Ανδρών φόρεσε για πρώτη φορά στον νικηφόρο αγώνα της Ελλάδας κόντρα στη Λετονία στις 8 Οκτωβρίου του 2010 για τα προκριματικά του Euro 2012 στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Μάλιστα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 1-0.

Ο Φετφατζίδης πέρασε στο ματς ως αλλαγή του Σωτήρη Νίνη στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης.

Στο επόμενο παιχνίδι που πήρε μέρος, ήταν κόντρα στο Ισραήλ τον περασμένο Σεπτέμβρη, στο οποίο και πάλι αντικατέστησε τον Νίνη, λόγω σοβαρού τραυματισμού.

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2011 σημειώνει και το πρώτο του γκολ με τα γαλανόλευκα . Ήταν σε φιλικό παιχνίδι στο “AEL FC Arena” της Λάρισας κόντρα στον Καναδά. Μάλιστα, ήταν και ο μοναδικός σκόρερ του ματς (1-0).

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει πετύχει άλλα δύο γκολ με τη φανέλα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. Ήταν τον περασμένο Ιούνιο κόντρα στη Μάλτα για τα προκριματικά του Euro 2012 που θα γίνει στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας.

Ο 21χρονος άσος δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος ούτε από τα ξένα Μέσα Ενημέρωσης, τα οποία τον χαρακτηρίζουν ως τον Έλληνα… Μέσι!

Χαρακτηριστικό είναι πρόσφατο δημοσίευμα της βρετανικής «Daily Mail»:

«Ο Φετφατζίδης χαρακτηρίζεται ως ο Μέσι της Ελλάδας λόγω των ικανοτήτων του να κοντρολάρει την μπάλα τόσο καλά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο Φετφατζίδης ήταν ικανός να δώσει τη νίκη στο Champions League έναντι της Μαρσέιγ στο Βελοντρόμ της Γαλλίας. Ο νεαρός μέσος είναι η ελπίδα της ελληνικής ομάδας για επιτυχίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα».

Πηγή: sday.gr