To κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου αναμένεται να περάσει στη μία το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, προκειμένου να επιστρέψει στον Κάρολο Παπούλια τη διερευνητική εντολή, με τις νέες κάλπες να διαφαίνονται πλέον ως το πιθανότερο ενδεχόμενο.

Οι τελευταίες, ελάχιστες πλέον, ελπίδες για την επίτευξη λύσης μετά το ναυάγιο όλων των διερευνητικών εντολών εναποτίθενται στον Κάρολο Παπούλια, ο οποίος θα αναζητήσει τρόπους ώστε να πείσει τους πολιτικούς αρχηγούς να συναινέσουν στη συγκρότηση μίας οικουμενικής κυβέρνησης για να μην οδηγηθεί η χώρα σε νέες εκλογές.

Η χτεσινή συνάντηση Βενιζέλου-Τσίπρα κατέληξε σε αδιέξοδο καθώς ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δε δέχτηκε ούτε αυτή τη φορά τη συνύπαρξή του σε ένα κυβερνητικό σχήμα με τη συμμετοχή μνημονιακών δυνάμεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο σχήμα που συγκλίνουν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατική Αριστερά για οικουμενική κυβέρνηση με ορίζοντα διετίας είναι απαραίτητη προϋπόθεση, καθώς όπως είπε, η εκλογική άνοδος του κόμματος «συνεπάγεται και αυξημένη ευθύνη».