Με σκληρή γλώσσα εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι παραπληροφόρησε χθες την ΚΟ του κόμματός του ως προς τη θέση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης. Διευκρίνισε ότι το ΠΑΣΟΚ πρότεινε κυβέρνηση συνεργασίας των προοδευτικών δυνάμεων ή στήριξη μιας κυβέρνησης Αριστεράς εφόσον υπάρξει εγγύηση ότι η χώρα θα παραμείνει στην ευρώζωνη.

«Η δική μας εκτίμηση είναι ότι η παρούσα Βουλή, αν τα κόμματα επιδείξουν ευθύνη, μπορεί να δώσει κυβέρνηση», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μιλώντας στην ΚΟ του Κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος, υπενθύμισε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι που δυσπιστούσαν ως προς το αν η Ελλάδα μπορούσε να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της, είχαν ζητήσει τις υπογραφές όλων των ελληνικών κομμάτων, ως προϋπόθεση για την 5η και την 6η δόση, για το νέο δάνειο και την μείωση του χρέους. «Αν είχε γίνει έτσι, σήμερα ίσως να είχαμε λιγότερους “τσάμπα μάγκες”» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τόνισε ότι το «μορατόριουμ» στην εξυπηρέτηση του χρέους που πρότεινε ο κ. Τσίπρας οδηγεί σε χρεοκοπία και επισήμανε ότι στη χθεσινή του συνάντηση με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, όταν τον ρώτησε αν εννοεί «μονομερές μορατόριουμ» εκ μέρους της Ελλάδας, ο κ. Τσίπρας, του απάντησε ότι δεν εννοεί κάτι τέτοιο. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι «αυτό όμως, δεν το άκουσε ο ελληνικός λαός».