Την πεποίθηση ότι η πρόταση του Α. Σαμαρά για αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι «ντεμοντέ» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλος.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ λέγοντας πως «πολιτικό συνδικαλισμό και εμπόριο ψευδαισθήσεων μπορείς να κάνεις εύκολα όταν κάποιος άλλος έχει την ευθύνη».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως «εμείς είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας να είμαστε πρώτο κόμμα απ’ ό,τι είναι η ΝΔ στο να είναι αυτοδύναμοι», ενώ σημείωσε πως «εμείς μπορούμε να κοιτάξουμε και αριστερά και δεξιά και να διαμορφώσουμε μια συμμαχία με εθνικά χαρακτηριστικά».

Μιλώντας στους «Φακέλους» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε πως την Κυριακή αυτό που χρειάζεται είναι « ο ελληνικός λαός να αποφασίσει τη φυσιογνωμία της κυβέρνησης» και συμπλήρωσε πως «οι πολίτες κρατούν στα χέρια τους την επόμενη εικοσαετία, τη μοίρα της χώρας, τη μοίρα της επόμενης γενιάς».

Όπως άλλωστε εκτιμά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «το 75% των Ελλήνων πολιτών είναι σαφώς υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας και του ευρώ».

Από τα «πυρά» του Ε. Βενιζέλου δεν ξέφυγε ούτε η Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη για την οποία είπε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν φιλοευρωπαϊκά κόμματα που δε θέλουν ν’ αναλάβουν το κόστος της ευρωπαϊκής πολιτικής».