Προσωπική παρέμβαση, λίγο πριν το οριστικό αδιέξοδο στο θέμα των τηλεοπτικών διαλόγων μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟκ Ευ. Βενιζέλος.

Σε γραπτή του δήλωση σημειώνει ότι «βρισκόμαστε δυστυχώς αντιμέτωποι με μία πρωτοφανή συμπεριφορά της ΝΔ και του κ. Σαμαρά προσωπικά» όπου «για πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της μεταπολίτευσης ο κ. Σαμαράς με προχήματα, με υπεκφυγές, με ροκάνισμα του χρόνου εμφανίζεται να μη θέλει κανέναν διάλογο, να αποφεύγει τον διάλογο, να υπονομεύει μία θεμελιώδη δημοκρατική διαδικασία. Και πότε; τώρα που η χώρα βρίσκεται σε ένα ιστορικό δίλημμα και ο πολίτης πρέπει να ακούσειπροσεκτικά , να ακούσει και να συγκρίνει να σταθμίσει απόψεις που πρέπει να ειπωθούν ενώπιο΄ν του, να αντικρουστούν».

«Η συμπεριφορά του κ. Σαμαρά είπα ότι είναι αλαζονική. Δυστυχώς δεν είναι αλαζονική. Είναι φοβική. Και ο φόβος μπροστά στο διάλογο υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία. Αλίμονο εάν επιτρέψεουμε το πολιτικό μκας πρόβλημα σε πρόβλημα Δημοκρατίας» καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.