Με μία σημαντική οικονομική βοήθεια προς την μη κυβερνητική οργάνωση «Κλίμακα» εγκαινιάστηκε σήμερα το πρόγραμμα φιλανθρωπικών εκδηλώσεων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για την περίοδο των Χριστουγέννων.

Στα εγκαίνια, που έγιναν παρουσία του προέδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκου Μουρκογιάννη και της υπουργού εργασίας Λούκας Κατσέλη, δόθηκε το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τους θεατές των παραστάσεων της Λυρικής Σκηνής για το Πρόγραμμα στήριξης Αστέγων. Η Κλίμακα ξεκίνησε το 1999 με δράσεις που στοχεύουν κατά του κοινωνικού αποκλεισμού και γι’ αυτό το σκοπό εργάζονται συνολικά 160 άτομα.

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων της Λυρικής Σκηνής, στις 22 Δεκεμβρίου διοργανώνεται ειδική εκδήλωση για παιδιά που αντιμετωπίζουν έντονα προβλήματα φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την όπερα για παιδιά «Χάνσελ και Γκρέτελ» σε σκηνοθεσία της Κάρμεν Ρουγγέρη.

Την Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου, τα μέλη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα επισκεφθούν την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και αποκατάστασης αναπήρων ,θα ψάλλουν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα και θα μοιράσουν δώρα. Παράλληλα, η Εθνική Λυρική Σκηνή προσφέρει μια επιπλέον παράσταση της όπερας για παιδιά «Χάνσελ και Γκρέτελ» αποκλειστικά για τους άνεργους.

Τη Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου, τα μέλη της ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής σκηνής θα επισκεφθούν το Γηροκομείο Αθηνών και θα πραγματοποιήσουν αποκλειστικά μια συναυλία για τους τροφίμους του γηροκομείου, ενώ την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου, μέλη του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα επισκεφθούν το Χαμόγελο του Παιδιού, στο Μαρούσι και θα παρουσιάσουν ένα Χριστουγεννιάτικο χορευτικό παραμύθι.

Μέσα από την σειρά εκδηλώσεων η Εθνική Λυρική Σκηνή στοχεύει στη δημιουργία ενός θεσμού φιλανθρωπικού χαρακτήρα.