Έργα κορυφαίων ζωγράφων περιλαμβάνει η δημοπρασία ελληνικής ζωγραφικής, που οργανώνει στις 10 Δεκεμβρίου ο οίκος «Βέργος». Ανάμεσα τους και η «Σπιναλόγκα» του Σπύρου Βασιλείου, που απ’ οτι φαίνεται το «Νησί» του ανέβασε ακόμα περισσότερο την ζήτηση.

Θα το δούμε βέβαια και στην πράξη. Ένα σπάνιο θεματικά έργο του Σπύρου Βασιλείου που εμπνεύστηκε τη δεκαετία του ’70 από την ενέργεια του τοπίου έναν εξαιρετικά δυναμικό σε χρώματα πίνακα που εκφράζει όλη τη συναισθηματική φόρτιση που προκαλεί το νησί αυτό στους επισκέπτες του.

Από τα σημαντικότερα έργα της δημοπρασίας είναι: ο «Άγιος Σεβαστιανός» του Γιάννη Τσαρούχη, η αισθαντική «Προσωπογραφία γυναίκας» του Γιάννη Μόραλη, το κλασσικό «Baroque» του Παύλου, το ιστορικό «Εσωτερικό με καθρέφτες» του Δημήτρη Μυταρά, το γεμάτο ένταση «Ιστιοφόρο και ατμόπλοιο» του Κωνσταντίνου Βολανάκη, το ονειρικό «Ομηρικό ακρογιάλι» του Γεράσιμου Στέρη, και ο παιχνιδιάρικος «Χαρταετός» του Ακριθάκη.

Η δημοπρασία αριθμεί 109 συνολικά πίνακες ζωγραφικής και 1 γλυπτό, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται επίσης αξιόλογα έργα των Ουμβέρτου Αργυρού, Περικλή Βυζάντιου, Γιάννη Γαΐτη, Απόστολου Γεραλή, Νίκου Χατζηκυριάκου Γκίκα, Διαμαντή Διαμαντόπουλου, Νίκου Κεσσανλή, Γιώργου Μαυροΐδη, Δημήτρη Μυταρά, Σπύρου Παπαλουκά, Μάριου Πράσινου, Γιάννη Σπυρόπουλου, Θανάση Τσίγκου, Αλέκου Φασιανού, κ.ά.
πηγή: Λοιπόν