Έργα του Αλέξη Ακριθάκη, ανάμεσά τους και το μνημειακό «Bar», θα παρουσιάζει από τις 2 Δεκεμβρίου έως τις 29 Ιανουαρίου η Γκαλερί Καλφαγιάν.

Η έκθεση εντάσσεται στον προγραμματισμό των εκθέσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο η Γκαλερί ως αφιέρωμα στους σημαντικότερους Έλληνες εκπροσώπους του Μοντερνισμού.

Το«Βar», έργο που αποτελεί και το κεντρικό μέρος της έκθεσης ανήκε σε Αμερικανική συλλογή και πρόσφατα επέστρεψε στην Ελλάδα. Με αυτή την ευκαιρία, οι υπεύθυνοι της γκαλερί παρουσιάζουν την ιστορικής σημασίας εγκατάσταση για πρώτη φορά μετά την αρχική παρουσίαση της στην γκαλερί Bernier το 1981. Ενσωματώνοντας αντικείμενα καθημερινής χρήσης, το «Bar» του Ακριθάκη αντανακλά έντονα τα δισδιάκριτα όρια μεταξύ ζωής και τέχνης κάτι που ο καλλιτέχνης τόσο δυναμικά εξέφρασε με το έργο του.

Θα παρουσιαστούν επίσης έργα από την περίοδο του Βερολίνου που αποκαλύπτουν τον μοναδικό μικρόκοσμο αρχετυπικών συμβόλων και κωδίκων που δημιούργησε ο καλλιτέχνης για να εκφράσει τις προσωπικές του εμπειρίες. Σύμβολα όπως, βαλίτσες και ποδήλατα, καρδιές, τόξα και φλόγες καθώς και η δαντελωτή του γραφή, γνωστή και σαν «τσίκι-τσίκι», από τον ήχο της πένας στο χαρτί, στοιχειοθετούν μια οπτική μυθολογία στην οποία κεντρικό ρόλο έχει το ταξίδι και η περιπέτεια

Για τις ανάγκες της έκθεσης η γκαλερί Καλφαγιάν θα μετατραπεί τη βραδιά των εγκαινίων, στις 2 Δεκεμβρίου σε bar.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 29 Ιανουαρίου.