Η Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης διοργανώνει αφιέρωμα και παρουσίαση του λευκώματος μιας σημαντικής μουσικής φυσιογνωμίας της χώρας μας, του Νίκου Αστρινίδη, που διακρίθηκε στο διεθνές μουσικό στερέωμα με την πολυσχιδή καλλιτεχνική δραστηριότητά του ως πιανίστας, μαέστρος, συνθέτης και παιδαγωγός, μιας πλατύτερης γνωριμίας με τη ζωή και το έργο του.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου, στις 19:30 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27 – Αλεξ. Σβώλου).

Θα μιλήσουν οι: Δημήτρης Αθανασιάδης, μουσικός – συγγραφέας, πρόεδρος και καθ. του Μακεδονικού Ωδείου με θέμα: «Ο Νίκος Αστρινίδης και το έργο του», η Βασιλική Παππά, συγγραφέας – δημοσιογράφος με θέμα: «Παρουσίαση του Λευκώματος Νίκος Αστρινίδης Ανατολίζοντες γλυκασμοί», ο Νικόλαος Παππάς, Δρ Αρχαιολογίας – συγγραφέας με θέμα: «Είπαν για τον Νίκο Αστρινίδη» και συνεργάτες – συνάδελφοι από τη θητεία του ως διευθυντής της Φιλαρμονικής και της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με έργα του Νίκου Αστρινίδη.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Ευάγγελος Καραφυλλίδης, Γιάννης Σγούρος, Παναγιώτα Τσόκα (πιάνο), Γιάννης Σαββίδης (βιολί) και Γιάννης Νεάγκου (τραγούδι)

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Δόκαλης

Η είσοδος είναι ελεύθερη
Για πληροφορίες στο τηλ. 2310 374807