Σε επαφή με τα ταφικά έθιμα των Κλασσικών Χρόνων θα έρθουν τα παιδιά 10 ως 13 ετών με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδίασε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και έχει τίτλο: «Μύρτις ειμί… Τόσο μακριά, τόσο κοντά».

Το πρόγραμμα θα γίνεται το Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2010 και λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας της έκθεσης , το ΕΑΜ θα προσφέρει τη δυνατότητα παρακολούθησης του εκπαιδευτικού προγράμματος σε ομάδες ανοιχτού κοινού, δύο Σάββατα το μήνα Νοέμβριο, και άλλα δυο Σάββατα, το μήνα Δεκέμβριο.

Ο θεματικός άξονας εντάσσεται στο ιστορικό πλαίσιο του 5ου αιώνα π.Χ. και ειδικότερα την περίοδο του Πελοποννησιακού πολέμου με αναφορές στις πολιτιστικές και κοινωνικοπολιτικές συνθήκες της συγκεκριμένης εποχής.
Με τη χρήση ψηφιακών εποπτικών μέσων, οι νεαροί επισκέπτες θα περιηγούνται στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, καθώς και στην ανασκαφή που έγινε στο πλαίσιο κατασκευής του ομώνυμου σταθμού του Μητροπολιτικού Σιδηροδρόμου Αθηνών , το 1994.

Η επαφή με τη Μύρτιδα , αναμένεται, ότι θα δώσει το έναυσμα για να ανακαλύψουν τα παιδιά τις πτυχές της ζωής ενός παιδιού τον 5ο αιώνα π.Χ. και να εντοπίσουν ομοιότητες και διαφορές με τη δική τους πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν , είναι απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής και η διάρκεια του είναι 2 ώρες.