Εικοσιτετράωρη επίσημη επίσκεψη πραγματοποιεί ο Έλληνας υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, στο Ισραήλ.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο αναβάθμισης των σχέσεων των δυο χωρών και της περαιτέρω συνεργασίας στον τουριστικό τομέα, εστιάζοντας ταυτόχρονα στην εμβάθυνση των σχέσεων σε θέματα πολιτισμού.

Ο Έλληνας υπουργός επισκέφθηκε αρχικά το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ και μετά την ξενάγησή του στον χώρο, κατέθεσε στεφάνι αποτίοντας φόρο τιμής στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Ο κ. Γερουλάνος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον προκαθήμενο της Σιωνίτιδας Εκκλησίας, Πατριάρχη Θεόφιλο Γ’, στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης στο πατριαρχικό ίδρυμα και τον ενημέρωσε για τις επαφές που θα έχει στην περιοχή.

Νωρίς το απόγευμα ο κ. Γερουλάνος είχε συνάντηση με τον ομόλογό του, υπουργό Τουρισμού του Ισραήλ, Σταζ Μεσέσνικοφ, ο οποίος παρέθεσε και γεύμα εργασίας στον Ελληνα υπουργό, όπου συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την παραπέρα σύσφιξη και ανάπτυξη της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

Στο πρόγραμμα του κ. Γερουλάνου συμπεριλαμβάνεται συνάντηση και με την υπουργό Πολιτισμού του Ισραήλ, Λιμόρ Λιβνάτ. Ακολούθως, θα παρευρεθεί στο συνέδριο των ξενοδοχειακών φορέων του Ισραήλ, όπου θα συμμετάσχει στην τελετή για την έναρξη του νέου εβραϊκού έτους, το οποίο με βάση το εβραϊκό ημερολόγιο ξεκινά την ερχόμενη εβδομάδα.

Αργά το βράδυ, ο Έλληνας υπουργός θα συναντηθεί με τους κυριότερους εκπροσώπους των τουριστικών πρακτόρων του Ισραήλ, καθώς επίσης και με ομάδα επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν εκδηλώσει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα.