«Το βιβλίο, πέρα από αγωγός δημιουργίας, βήμα πολιτισμού και εφαλτήριο παιδείας, αποτελεί θεματοφύλακα της πολιτισμικής παραγωγής μίας κοινωνίας, ενός τόπου, ενός λαού, αποτελεί ουσιαστικά και τον καθρέφτη της κοινωνίας σε κάθε ιστορική συγκυρία. Φέτος, είναι εξαιρετικά σημαντικό το ότι οι επισκέπτες της πόλης της Αθήνας δεν θα έχουν μόνον την ευκαιρία να περπατήσουν στα μοναδικά μονοπάτια της γνώσης, του μύθου και του πολιτισμού, αλλά και να ενημερωθούν για τη σχέση βιβλίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, εγκαινιάζοντας επίσημα χθες βράδυ την 39η Έκθεση Βιβλίου, στο Ζάππειο.

Συνδιοργανωτές της έκθεσης, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, είναι ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός και το Ιστορικό Αρχείο του δήμου Αθηναίων. Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στον ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη σύγχρονη κοινωνία και τον πολιτισμό.

Περίπου 160 εκδότες, σε 130 περίπτερα, παρουσιάζουν τη σύγχρονη εκδοτική παραγωγή με περισσότερους από 50.000 τίτλους. Επιπλέον, συμμετέχουν η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF, το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου και το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Λέτε, η συνύπαρξη αυτή να σημαίνει κάτι για τις υπόγειες διαδρομές που θα ακολουθήσουν στη μάχη των περιφερειακών εκλογών;