«Μπορεί να γεννήθηκα στην Αυστραλία σε δύσκολες εποχές για τους μετανάστες, αλλά πάντα υπήρξα ελληνόψυχος», έλεγε ο Μανώλης Αρώνης, ο οποίος για δεκαετίες δραστηριοποιήθηκε στους κόλπους της ομογένειας, έφτασε σε υψηλές θέσεις και αξιώματα της αυστραλιανής κοινωνίας και πριν λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή.

Ο Μανώλης Αρώνης με καταγωγή από τα Κύθηρα σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και μετέπειτα ανεδείχθη καθηγητής στην Σχολή Χημείας του αυτού Ιδρύματος, απολαμβάνοντας διεθνή αναγνώριση, ειδικά στον τομέα της Φαρμακευτικής.

Το 1956 ίδρυσε τον Σύλλογο Ελλήνων Φοιτητών του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ (Sydney University Greek Society) για τον οποίο έλεγε: «Όταν έκανα τα πρώτα βήματα για την ίδρυση του Φοιτητικού Συλλόγου, περισσότερο ενθάρρυνση βρήκα από τις πανεπιστημιακές αρχές, παρά αντίδραση. Εμάς τους Έλληνες μας θεωρούσαν από τότε ως ένα καλό παράδειγμα κοινότητας που εντάσσεται στην αυστραλιανή κοινωνία και ασπάζεται τις αξίες της».

Ο Αρώνης διατηρούσε στενές σχέσεις με την πανεπιστημιακή κοινότητα της Ελλάδας, είχε αναγορευτεί σε Αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και είχε λάβει μέρος σε δεκάδες συνέδρια και σεμινάρια επί ελληνικού εδάφους.

Είχε τιμηθεί από την αυστραλιανή πολιτεία, πρώτα με το Μετάλλιο της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (ΜΒΕ) και εν συνεχεία με το Μετάλλιο του Τάγματος της Αυστραλίας (ΟΑΜ).

Ήταν επίσης Επίτιμο Μέλος της Εταιρείας Κυθηραϊκών Μελετών.