Μετά την μέτρια εμφάνισή του στο GP του Mugello, ο αναβάτης της Honda επέστρεψε στην Βαρκελώνη, όπου υποβλήθηκε σε check-up, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Quirón Dexeus.

Οι γιατροί θέλησαν να ελέγξουν την εξέλιξη του δεξιού του βραχίονα, στον οποίο εγχειρίστηκε ο Pedrosa δύο σχεδόν βδομάδες πριν το Mugello. Σκοπός της επέμβασης ήταν η εξάλειψη του «arm pump» που έρχισε να ενοχλεί τον Dani στον αγώνα της Jerez (είχε τερματίσει 3ος εκεί). Από τότε μεσολάβησαν 2 αγώνες (Le Mans και Mugello) χωρίς ο Dani να ανέβει βάθρο.

Κατά την εξέταση από τον δρα Xavier Mir, ο δεξιός βραχίονας βρέθηκε ακόμη πρησμένος από την επέμβαση της 6ης Μαΐου, διότι δεν του δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος ανάπαυσης.

Μετά το πρόσφατο check up οι γιατροί του συνέστησαν ξεκούραση και ειδικές ασκήσεις ώστε όταν έρθει η ώρα του αγώνα στην Βαρκελώνη (15 Ιουνίου) να έχει την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση.

«Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε στιγμή της ημέρας με τον πλέον πρόσφορο τρόπο», έγραψε ο Pedrosa στο blog του. «Στο Mugello υπέφερα, ο αγώνας μου φάνηκε ατέλειωτος γιατί η πίστα είναι φοβερά απαιτητική με τόσες αλλαγές κατεύθυνσης, οπότε η 4η θέση δεν είναι και τόσο άσχημο αποτέλεσμα.»

«Έχοντας δει τη μάχη των Marquez και Lorenzo, θέλω καταρχήν να τους συγχαρώ και να πω πως θα πρέπει να επιστρέψω στο 100% μου για να μπω και εγώ στη διεκδίκηση της νίκης. Στο Montmelo [η πίστα της Βαρκελώνης] θα πιέσω για να βρεθώ κοντά τους».