Ο 13χρονος Νότης έδωσε τη μάχη για το «χρυσό» εισιτήριο του Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014.

Ανάμεσα σε 102 ανερχόμενα ταλέντα από 27 χώρες, για πρώτη φορά υπήρχε και μια ελληνική συμμετοχή. Οι ελπίδες για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο μεγαλύτερο πρωτάθλημα νέων αναβατών στο κόσμο έφτασαν στην πηγή, δεν ήπιαν όμως νερό.

Ο Νότης Παπαπαύλου δέχτηκε αρχικά την πρόσκληση συμμετοχής στην παγκόσμια επιλογή νέων αναβατών ηλικίας μεταξύ 12 και 16 ετών για το Red Bull MotoGP Rookies Cup 2014.

Στην Ανδαλουσία, στην πίστα Monteblanco, διεξήχθη το Selection Event από το οποίο 12 νεαροί οδηγοί πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο.

Παρά την προετοιμασία και την προσπάθεια του, ο μικρός Νότης Παπαπαύλου δεν μπόρεσε να δείξει το ταλέντο του καθώς τραυματίστηκε στο πόδι μετά από πτώση την πρώτη ημέρα της επιλογής.

Είχε προλάβει ωστόσο να δώσει δείγμα του ταλέντου του, σημειώνοντας χρόνους στην πρώτη πεντάδα του συνόλου των οδηγών. Αυτός ήταν και ο λόγος που οι κριτές του έδωσαν το εισιτήριο της πρόκρισης για τους 25 της επόμενης φάσης.

Το διάστρεμμα που έπαθε στον τελευταίο γύρο της πρώτης ημέρας τον έστειλε στο νοσοκομείο, οι γιατροί επέμεναν να του τοποθετήσουν νάρθηκα αλλά εκείνος αρνήθηκε, έβαλε τις μπότες του και επέστρεψε στην πίστα.

Ο πόνος ήταν αφόρητος και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να σημειώσει ανταγωνιστικούς χρόνους, για να επιλεγεί στην τελική 12άδα των αναβατών που η Red Bull θα παρακολουθεί και θα στηρίζει την καριέρα τους.

Ο Νότης δήλωσε στο site της Red Bull ότι δεν το βάζει κάτω, θα συνεχίσει την προσπάθεια ώστε να δώσει το «παρών» στο αντίστοιχο selection event του 2014.

Εντωμεταξύ οι περισσότεροι συναθλητές στην πίστα και οι συνοδοί των ομάδων, ανακήρυξαν το Νότη ως τον «Ήρωα της Ελλάδας», αφού έφθανε στη μοτοσυκλέτα του με την πατερίτσα του και ήταν φανερή η αδυναμία του να περπατήσει. Βέβαια ξεχνούσε τον πόνο μόλις έκλεινε τη ζελατίνα του κράνους του και ανέβαινε στο Metrakit 125.

Ο Νότης Παπαπαύλου δήλωσε «Είμαι σίγουρα λυπημένος που δεν κατάφερα να πάρω την τελική πρόκριση, αλλά και αποφασισμένος να συνεχίσω τις προπονήσεις και την προετοιμασία για την επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup του 2015».

«Η δύσκολη στιγμή που είχα με την πτώση μου δεν με άφησε να οδηγήσω όπως ξέρω, αφού δυσκολευόμουν πολύ με τη μεγαλύτερη μπότα που φορούσα στο αριστερό μου πόδι, στο να κατεβάσω ταχύτητες, ειδικά στο τέλος της μεγάλης ευθείας. Ευχαριστώ την οικογένειά μου για όλα και τους πολλούς φίλους σε Ελλάδα και Ιταλία που έστειλαν μηνύματα για να στηρίξουν την προσπάθειά μου».

Ποιος είναι ο Νότης Παπαπαύλου

O Νότης γεννήθηκε στις 11 Ιανουαρίου του 2000 στην Αθήνα και σε ηλικία 5 ετών είχε την πρώτη του επαφή με μοτοσικλέτα motocross, «παίζοντας» σε έρημα χωράφια, με τη βοήθεια του πατέρα του.

Το 2007 είχε την πρώτη του επαφή με την πίστα, με τις μικροσκοπικές mini bikes, στους αντίστοιχους αγώνες που διοργανώνονταν τότε στη χώρα μας. Το έμφυτο ταλέντο του αποδείχθηκε αμέσως και το 2009 ξεκίνησε τις προπονήσεις με μια λίγο μεγαλύτερη μοτοσικλέτα, τη Honda NSF100.

Οι εξαιρετικές του επιδόσεις οδήγησαν την οικογένειά του στην απόφαση την επόμενη χρονιά σε ηλικία 10 χρόνων, να αγωνιστεί στο αντίστοιχο ιταλικό πρωτάθλημα, αφού στη χώρα μας δεν υπήρχε κάποια ανάλογη μορφή αγώνων.

Το 2012 ανέβηκε τέσσερις φορές στο βάθρο των νικητών στην Ιταλία, στην 3η θέση και διεκδίκησε την 3η θέση στο πρωτάθλημα. Φέτος αναδείχθηκε κυπελλούχος του νεοσύστατου ελληνικού MiniGP Cup 2013.

Στόχος της προετοιμασίας του, με τη συνέχιση της συμμετοχής του στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και με προπονήσεις στην Ελλάδα, ήταν η συμμετοχή στην παγκόσμια επιλογή του Red Bull MotoGP Rookies Cup για το 2014. Τώρα ανανέωσε το ραντεβού για το 2014 στην επιλογή των οδηγών του 2015.

Δείτε το βίντεο από την αντίστοιχη περσινή διαδικασία με τα ταλέντα της Red Bull από το καμπ που έγινε στο Monteblanco της Ισπανίας.