Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος κατά τον αγώνα του MotoGP που θα γίνει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Phillip Island βρίσκεται σαφώς ο Marc Marquez.

Θα γίνει ο νεότερος οδηγός που κερδίζει πρωτάθλημα στο MotoGP; Θα πετύχει την 9η pole position, ισοβαθμώντας με το σερί του Rossi; Θα πάρει η ΚΤΜ την πολυπόθητη 19η συνεχόμενη νίκη;

Ας δούμε τους αριθμούς που συνοδεύουν το MotoGP αυτό το Σαββατοκύριακο…

300: Η θέση του Marc Marquez στο Grand Prix της Μαλαισίας ήταν το 300ο βάθρο της Honda στην κατηγορία του MotoGP.

33: Ο Marc Marquez χρειάζεται «μόλις» 33 βαθμούς στους τελευταίους τρεις αγώνες της χρονιάς για να εξασφαλίσει τον τίτλο του πρωταθλητή στο MotoGP, ακόμη κι αν ο πλησιέστερος στη βαθμολογία Jorge Lorenzo κερδίσει και τους 3 εναπομείναντες αγώνες.

31: Ο Damian Cudlin θα γιορτάσει τα 31α γενέθλιά του την ημέρα των κατατακτηρίων δοκιμών του Grand Prix της πατρίδας του.

30: Η 5η θέση του Dominique Aegerter στη Μαλαισία ήταν η 30η συνεχόμενη φορά που τερματίζει αγώνα σε βαθμολογούμενη θέση. Η τελευταία φορά που δεν πήρε βαθμούς ήταν όταν τερμάτισε 18ος στον εναρκτήριο αγώνα του 2012 στο Qatar. Μόλις δύο οδηγοί στην 65χρονη ιστορία των Grand Prix έχουν μεγαλύτερο σερί σε τερματισμούς εντός των βαθμολογούμενων θέσεων στη μεσαία κατηγορία: ο Luca Cadalora με 34 και ο Andrea Dovizioso με 31.

25: Η νίκη του Dani Pedrosa στη Sepang ήταν η 25η νίκη της καριέρας του στο MotoGP. Είναι ο ίδιος αριθμός νικών στην μεγάλη κατηγορία των Grand Prix που πέτυχε ο Kevin Schwantz, πρωταθλητής στα 500 το 1993, σε ολόκληρη την καριέρα του.

22: Ο Zulfahmi Khairuddin θα γίνει 22 ετών την ημέρα του αγώνα Grand Prix της Αυστραλίας.

18: Οδηγοί με μοτοσυκλέτες της KTM έχουν κερδίσει τους τελευταίους 18 αγώνες στην κατηγορία Moto3. Με μία ακόμη το Αυστριακό εργοστάσιο ισοβαθμεί σε νίκες με την Honda που κατέχει το ανάλογο ρεκόρ στην μικρή κατηγορία 125/Moto3. Το σερί των 19 συνεχόμενων νικών το πέτυχε τις χρονιές 1990/91.

17:
Την ημέρα του αγώνα του Grand Prix της Αυστραλίας συμπληρώνονται ακριβώς 17 χρόνια από τότε που ο Loris Capirossi κέρδισε για πρώτη φορά στην κατηγορία των 500 cc, το 1996 στο Αυστραλιανό GP στην πίστα του Eastern Creek. Ο Mick Doohan και ο Alex Criville μάχονταν για τη νίκη, όμως οι δύο συναθλητές στην ίδια ομάδα συγκρούστηκαν στον τελευταίο γύρο και εγκατέλειψαν.

11: Ανήμερα του αγώνα της Αυστραλίας θα έχουν περάσει ακριβώς 11 χρόνια από την ημέρα που ο Jeremy McWilliams, οδηγώντας μία Proton της ομάδας KR (Kenny Roberts), κέρδισε την pole position για τον αγώνα του MotoGP στο Phillip Island το 2002 . Ήταν η τελευταία pole position στην ιστορία που κέρδισε μία μοτοσυκλέτα με δίχρονο κινητήρα και η πρώτη στην μεγάλη κατηγορία για την Bridgestone.

8: Στο GP της Μαλαισίας, ο Marc Marquez ξεκίνησε από την pole position για 8η φορά το 2013. Μόνο δύο οδηγοί στην ιστορία του MotoGP έχουν πετύχει 8 ή περισσότερες pole positions σε μία σεζόν: Valentino Rossi (εννέα το 2003) και ο Casey Stoner (εννέα το 2008 και 12 το 2011).

5: Το Phillip Island είναι μία από τις μόλις πέντε πίστες όπου ο Jorge Lorenzo δεν έχει κερδίσει αγώνα του MotoGP. Οι άλλες είναι οι πίστες Sachsenring, MotorLand Aragón, Sepang και Circuit of the Americas.

5: Το Phillip Island είναι επίσης και για τον Dani Pedrosa μία από τις 5 πίστες όπου δεν έχει γευτεί ποτέ τη νίκη στην κατηγορία του MotoGP. Δεν έχει νίκη επίσης στις πίστες Losail, Circuit of the Americas, Assen και Silverstone.