Με κομμένη την ανάσα παρακολούθησαν τις εξελίξεις οι εκατοντάδες θεατές του 3ου αγώνα του MiniGP Cup, με τους αγώνες να κρίνονται στον τελευταίο γύρο ακόμα και πάνω στην γραμμή τερματισμού.

Το γεγονός της απίστευτα βελτιωμένης εμφάνισης των αθλητών στις δοκιμές, ανέβασε το ενδιαφέρον ενώ έφερε και εκπλήξεις. Με χρόνους γύρου που πριν από 2 μήνες φάνταζαν εξωπραγματικοί, όλοι περίμεναν με αγωνία την έκβαση των αγώνων.

Με το σβήσιμο των φώτων εκκίνησης, ο 14χρονος Δημήτρης Καρακώστας (ΑΡΗΣ, IMR) και ο poleman Παναγιώτης Παπαπαύλου (ΛΕΜΟΤ, Honda) πετάχτηκαν μπροστά και ξεχύθηκαν σε μια φοβερή μονομαχία οδηγώντας εκπληκτικά γρήγορα.

Ο Παπαπαύλου πέρασε αμέσως επικεφαλής, αλλά ο Καρακώστας ακολούθησε και λίγο αργότερα πέρασε μπροστά για να τον ξαναπεράσει ο Παπαπαύλου σχεδόν αμέσως. Απάντησε με νέα προσπέραση ο Καρακώστας σε ένα λαθάκι του Παπαπαύλου, ο οποίος έμεινε λίγο πίσω αλλά ξαναπλησίασε τον Καρακώστα και στο τελευταίο γύρο, στην προσπάθειά του να περάσει εμπρός, εμβόλισε τον πίσω τροχό του Καρακώστα.

Οι δύο αθλητές έχασαν στιγμιαία τον έλεγχο, με τον 15χρονο Παπαπαύλου να πέφτει τελικά και τον Καρακώστα να μένει όρθιος και να κατακτά πανηγυρικά την 1η νίκη στην… 3μηνη καριέρα του.

Μια δύσκολη στιγμή για την οποία ο Καρακώστας δήλωσε «η μοτοσυκλέτα με το χτύπημα άλλαξε απότομα πορεία αλλά ευτυχώς θυμήθηκα αυτά που μου είχαν πει οι δάσκαλοί μου στην Ακαδημία IMR Riding School και “άφησα” τη μοτοσυκλέτα που σταθεροποιήθηκε και μπόρεσα να μείνω όρθιος».

Λίγο πιο πίσω, ο έτερος Καρακώστας, ο Νίκος (ΑΡΗΣ, IMR) πάλεψε με τους Ηλία Μπαξίσογλου (ΛΕΜΟΤ, IMR) και Αλέξανδρο Χαβέλα (Ομάδα 65, IMR) με τον τελευταίο να πέφτει και να συνεχίζει με τεχνικά προβλήματα ενώ ο Μπαξίσογλου πέρασε τον Ν.Καρακώστα και τερμάτισε 2ος.

Ωραία μάχη είχαν και οι «λιλιπούτειοι» Αλέξανδρος Κόλλιας (ΛΕΜΟΤ, Yamaha) και Χρήστος Παπανικολάου (ΑΡΗΣ, Honda) με τον Παπανικολάου να εγκαταλείπει λόγω κούρασης και τον Κόλλια να τερματίζει 5ος μπροστά από τον Χαβέλα.

Μετά τον τερματισμό των πρώτων, όλοι (αθλητές, θεατές, ομάδες) παρακολουθούσαν την προσπάθεια του Παπαπαύλου να ξαναβάλει μπροστά τη μοτοσυκλέτα του μετά την πτώση, κάτι που συνέβη οριακά ώστε να καταφέρει να τερματίσει ο Παπαπαύλου και να κατακτήσει το κύπελλο στο MiniGP Cup το οποίο διαφορετικά όδευε στα χέρια του Μπαξίσογλου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ο ταχύτερος γύρος του αγώνα από τον 14χρονο Δημήτρη Καρακώστα θα τον έφερνε στην pole position στην κατηγορία των ενηλίκων -την κατηγορία Senior-, μεταξύ των οποίων ήταν και ο πρωταθλητής Ελλάδος στους αγώνες ταχύτητας, Λευτέρης Πίππος!

Φοβερό φινάλε προέκυψε και για τη συνοδευτική κατηγορία των «μεγάλων», τη Senior, όπου ο Αριστείδης Γκιζίνος (ΦΙΑΜ, Monster Pro) πετάχτηκε μπροστά στην εκκίνηση και άρχισε να απομακρύνεται.

Πίσω του, οι Λιόλιος (Ομάδα 65, IMR), Παπαγγέλου (ΑΡΤΕΜΙΣ, IMR), και Πίππος (ΑΡΗΣ, Honda) «σφάχτηκαν» για μερικούς γύρους με τον Λευτέρη Πίππο να περνά τελικά δεύτερος και να ξεκινά ένα ξέφρενο κυνηγητό του Γκιζίνου.

Ο Πίππος κάλυψε μια μεγάλη σχετικά απόσταση και έφτασε στην τελευταία στροφή του τελευταίου γύρου στον τροχό του Γκιζίνου με τους δύο συναθλητές και στο πρωτάθλημα ταχύτητας να τερματίζουν δίπλα-δίπλα. Χρειάστηκε μελέτη και του βίντεο για να βεβαιωθεί η πρώτη νίκη του Γκιζίνου στην κατηγορία (η οποία έτσι και αλλιώς δεν βαθμολογείται).

Ο Παναγιώτης Παπαγγέλου και Ηλίας Γλυκός (Ομάδα 65, IMR) συμπλήρωσαν την τετράδα χωρίς να «ενοχληθούν» από την πολλή όμορφη μάχη του, άτυχου στον προηγούμενο αγώνα, Σωτήρη Μπεγνή (ΑΡΗΣ, Honda) του καλά προπονημένου Χρήστου Παντελεάκη (ΑΡΗΣ, Honda) και του πρωτοεμφανιζόμενου στον θεσμό και πανταχού παρόντα Μιχάλη Σπηλιώτη (ΛΕΜΟΤ, IMR).

Πρώτη εμφάνιση, γενικότερα σε μοτοαγώνες και για τους εκπροσώπους της Κω, το Δήμο Έψιμο και Κων/νο Αυγερέλλη (αμφότεροι αθλητές του Ίκαρου Ρόδου, Stomp) αλλά και για το Στράτο Χρονόπουλο (ΛΕΜΟΤ, IMR).

Πανηγυρικό ήταν το κλείσιμο με τις απονομές και την ανακοίνωση της συνέχισης του θεσμού για δεύτερη χρονιά το 2014.

Δικαιούχοι της ετήσιας υποτροφίας στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ είναι οι Π.Παπαπαύλου, Η.Μπαξίσογλου και Δημ. Καρακώστας, ενώ δικαιούχοι της αθλητικής προσφοράς της IMR, είναι οι Δημήτρης και Νίκος Καρακώστας καθώς και ο Ηλίας Μπαξίσογλου οι οποίοι θα συμμετάσχουν σε αντίστοιχο διεθνή αγώνα στην Ισπανία με έξοδα της IMR.