Στη σέλα του Honda RC213V, ως δοκιμαστής της Honda Racing Corporation (HRC) θα βρεθεί ξανά ο Casey Stoner, μόλις εννέα μήνες μετά την επίσημη αποχώρησή του από το χώρο των MotoGP.

Ειδικότερα, ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, ο οποίος αποσύρθηκε από τα MotoGP στο τέλος της προηγούμενης σεζόν, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της HRC και τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιήσει τέσσερις δοκιμές με μια εξελιγμένη RC213V στην πίστα Twin Ring Motegi η οποία ανήκει στην Honda.

Σκοπός αυτών των δοκιμαστικών είναι φυσικά το πολύτιμο feedback που θα προσφέρει ο αυστραλός αναβάτης στους μηχανικούς της ιαπωνικής εταιρίας.

Ο Stoner γνωρίζει πολύ καλά το συγκεκριμένο αγωνιστικό πρωτότυπο και είναι ίσως ο πλέον αρμόδιος για να κρίνει αν η HRC κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά την εξέλιξη της RC213V. Παράλληλα θα του δοθεί η ευκαιρία να οδηγήσει ξανά μια τέτοια μοτοσικλέτα που, όπως δηλώνει και ο ίδιος, είναι κάτι που του είχε λείψει.

«Έχουν περάσει σχεδόν εννιά μήνες από τη Βαλένθια (τον τελευταίο του αγώνα στο ομώνυμο GP) και νιώθω ακόμη χαρούμενος και χαλαρός με την απόφαση που πήρα να σταματήσω να αγωνίζομαι. Μερικές φορές μου λείπει η RCV μου και για αυτό το λόγο χάρηκα πολύ που η HRC μου ζήτησε να πραγματοποιήσω μερικές δοκιμές αυτή τη χρονιά στο Motegi. Αυτό θα μου επιτρέψει να ευχαριστηθώ αυτό που μου λείπει: την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας MotoGP! Ανυπομονώ να ανέβω στη μοτοσυκλέτα και να δω πώς έχει αλλάξει από την προηγούμενη χρονιά και θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Honda για αυτή την ευκαιρία», δήλωσε ο Αυστραλός.

Πέρα από την RC213V, ο Stoner θα βρεθεί στη σέλα και της αγωνιστικής μοτοσικλέτας παραγωγής της Honda, επίσης για να βοηθήσει στην εξέλιξή της. Η εν λόγω μοτοσυκλέτα που έχει μείνει λίγο πίσω όσον αφορά στην εξέλιξή της θα δοθεί την επόμενη σεζόν σε επιλεγμένες ομάδες.

Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που ο Cαsey θα οδηγήσει ξανά μια Honda! Ξέρει αυτή τη μοτοσυκλέτα πολύ καλά και είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει τους μηχανικούς και τους τεχνικούς μας με την εξέλιξη της RC213V. Θα του ζητήσουμε επίσης να δοκιμάσει και τη νέα αγωνιστική μοτοσυκλέτα παραγωγής, να μας δώσει τις αρχικές του εντυπώσεις και να μας υποστηρίξει στο να φτιάξουμε την καλύτερη μοτοσυκλέτα που μπορούμε», δήλωσε επί του θέματος ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HRC, Shuhei Nakamoto.

Πηγή: mototriti.gr