Ένας από τους πιο θεαματικούς και μαχητικούς αναβάτες που πέρασαν ποτέ από το παγκόσμιο Superbike, ο Noriyuki Haga, επιστρέφει στα… «πάτρια εδάφη» έστω και προσωρινά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Ιάπωνας που λατρεύτηκε από τους φαν του WSBK λόγω της εντυπωσιακής οδήγησής του που μερικές φορές θύμιζε καμικάζι, θα αγωνιστεί κατ’ εξαίρεση στον αγώνα της Ιμόλα, στις 30 Ιουνίου.

Η αυτοθυσία με την οποία πάλευε να φέρει τη Yamaha του μπροστά από τις παντοδύναμες Ducati έχει γραφτεί στην ιστορία των αγώνων Superbike. Η εκρηκτική οδήγησή του με τις ατελείωτες πλαγιολισθήσεις, τού χάρισε και το προσωνύμιο Nitro Nori.

Στις αρχές της σεζόν ο Haga είχε αρνηθεί την πρόταση της «αστείας» ομάδας Effenbert Liberty Racing να οδηγήσει για αυτήν. Η απόφαση αποδείχτηκε σοφή: η ομάδα αποσύρθηκε ξανά από το WSBK μετά από 2 αγώνες, κάτι που είχε κάνει και πέρσι το φθινόπωρο με γελοίες δικαιολογίες.

Τώρα θα κάνει ζευγάρι με τον ιταλό Vittorio Iannuzzo οδηγώντας μια δεύτερη BMW S1000RR για την ομάδα Grillini Dentalmatic. Παρότι η συμμετοχή του προβλέπεται μοναδική, οι φήμες στα πάντοκ μιλάνε για μόνιμη επιστροφή, εις βάρος του Iannuzzo.

Ο 38χρονος πλέον Haga έχει αγωνιστεί 286 φορές στο παγκόσμιο Superbike, έχει κερδίσει 43 φορές και πέρυσι αγωνίστηκε στο βρετανικό πρωτάθλημα Superbike.

Απολαύστε στα βίντεο που ακολουθούν τη μοναδική οδήγηση και τις απίστευτες προσπεράσεις του Haga την εποχή που μεσουρανούσε στο Παγκόσμιο Superbike….