Άτυχος ο Λίον Χάσλαμ της Pata Honda. Στη διάρκεια των Α’ Ελεύθερων Δοκιμαστικών της Παρασκευής στο Assen, έπεσε υπό βροχή στην Κ7 αρκετά άσχημα, αναγκάζοντας μάλιστα τη γραμματεία να διακόψει την περίοδο πριν ολοκληρωθεί.

Σύμφωνα με τη διάγνωση ο Χάσλαμ υπέστη κάταγμα σε κνήμη και περόνη του αριστερού ποδιού, χαμηλά, κοντά στον αστράγαλο.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Assen, όπου οι ακτινογραφίες έδειξαν καθαρά τη ζημιά που για να αποκατασταθεί απαιτεί χειρουργείο. Από το Assen ο τραυματίας μεταφέρθηκε πρώτα στο νοσοκομείο του Γκρόνινγκεν και μετά με ιδιωτική πτήση στο Νότιγχαμ.

Μπήκε στο εκεί νοσοκομείο Κουίνς Μέντικαλ Σέντρ όπου εγχειρίστηκε από το δρ Μοράν (είχε εγχειρήσει στο παρελθόν και τους Μαρκ Βέμπερ της F1, Μίκυ Ρούνι της Μάτζεστερ Γιουνάιτεντ και άλλους επώνυμους αθλητές), σταθεροποιώντας τα οστά με μεταλλικά ελάσματα και βίδες.

Σύμφωνα με πρόσφατα tweet του Χάσλαμ η εγχείριση πήγε πολύ καλά. Ανώνυμες πηγές που πρόσκεινται στον αναβάτη της Pata Honda ανέφεραν ότι στόχος τώρα είναι να επιστρέψει στον αγώνα της πατρίδας του στο Ντόνινγκτον Παρκ, δηλαδή την επόμενο από τη Μόντσα, στις 26 Μαΐου.

Ο τραυματισμός καταφέρνει πάντως βαρύ χτύπημα στις φετινές φιλοδοξίες του Λίον, ο οποίος έλπιζε σε ένα καλό αποτέλεσμα εντός Assen, καθώς αποτελεί την έδρα της ομάδας του Pata Honda, πρώην Τεν Κάτε.

Άγνωστο ακόμη πότε θα επιστρέψει στους αγώνες, αλλά ο 29χρονος Άγγλος είναι σκληρό καρύδι. Το 2012 είχε σοκάρει τα πάντοκ, τρέχοντας στον αγώνα του Φίλιπ ‘Αϊλαντ ελάχιστες μέρες αφότου είχε σπάσει την περόνη του. Όμως αυτή τη φορά η επιστροφή δεν μπορεί να είναι εξίσου γρήγορη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Ιταλία, το Χάσλαμ θα αντικαταστήσει στη Μόντσα ο Μαξίμ Μπέργκερ που φέτος δεν κατάφερε να βρει (βλ. να «αγοράσει») θέση στο παγκόσμιο Superbike.