Σε άλλες χώρες όπου οι υπηρεσίες του κράτους λειτουργούν κάπως καλύτερα, είναι ανάλογα και πιο εύκολο για τους δημοσιογράφους να κάνουν τη δουλειά τους.

Και με αυτό εννοούμε πως είναι ευκολότερο να ενημερωθούν από τις σχετικές υπηρεσίες και για τις πατέντες που κατατίθενται από τις εταιρείες μοτοσυκλετών, αναφορικά με νέα μοντέλα ή τεχνολογίες. Έτσι έγινε γνωστό πρόσφατα ότι η Honda έχει αιτηθεί την κατοχύρωση πατέντας αναφορικά με μια μοτοσυκλέτα adventure σε ρετρό στυλ.

Τα σχέδια που συνοδεύουν την αίτηση, δείχνουν μια μοτοσυκλέτα «τύπου Adventure» με στρογγυλό φανάρι εποχής, προστατευτικές χούφτες στο τιμόνι, κλασικούς καθρέπτες και όργανα.

Οι τροχοί φέρουν ακτίνες, αλλά το σχετικό τους μέγεθος φανερώνει πως δεν θα συνεχιστεί η παράδοση του τροχού 21’’ εμπρός. Η ανωφερής εξάτμιση πάντως είναι τοποθετημένη ψηλά στο πλάι της μοτοσυκλέτας. Ο κινητήρας φαίνεται να είναι δικύλινδρος εν σειρά.

Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Honda είχε υποβάλλει αίτηση για κατοχύρωση παντεντών και εμπορικών σημάτων που αφορούσαν και το όνομα «African Twin». Tο οποίο ως γνωστόν, ήταν το «πολιτικό ονοματεπώνυμο» των XRV650 και XRV750.

Θεωρείται πλέον σίγουρο ότι ένα νέο μοντέλο με το ίδιο όνομα και δικύλινδρο κινητήρα 1000 κυβικών εν σειρά θα παρουσιαστεί φέτος στις εκθέσεις του Φθινοπώρου.

Παράλληλα με την επανακατοχύρωση του ονόματος Africa Twin, η Honda κατέθεσε ανάλογη αίτηση και για το όνομα Elsinore. Μόνον οι πολύ παλιοί θα θυμούνται πως έτσι ονομάζονταν τα πολύ πρώτα δίχρονα μοτοκρός της Honda, στις αρχές της δεκαετίας του ’70.

Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε τι έχουν στα σκαριά οι Ιάπωνες που θα μπορούσε να φορέσει το σχεδόν ξεχασμένο αυτό όνομα της πρώτης «αθώας» εποχής των χωματερών.