Το HRC αποκτά νέο πρόεδρο. Μετά από πέντε γόνιμα χρόνια στη θέση αυτή, ο Tetsuo Suzuki (δεξιά στην εικόνα) αφήνει το κορυφαίο πόστο στην εταιρεία αγώνων της Honda, επιστρέφοντας στην μητρική εταιρεία.

Εκεί τίθεται επικεφαλής μιας νέας ομάδας που θα δημιουργήσει τις αυριανές Honda. Στη θέση του αναλαμβάνει ο Yoshishige Nomura, ένας μηχανικός με μακρά ιστορία στο HRC.

Ο Nomura ξεκίνησε σαν μηχανικός στο Τμήμα Έρευνας και Εξέλιξης της Honda το 1985. Εκεί ενεπλάκη σε ορισμένα από τα πιο «θρυλικά» project της Honda, μεταξύ των οποίων και το σύμβολο μηχανολογικής «επανάστασης», την NR750, αλλά και τις RC30 και RC45.

Μεταπήδησε στο HRC το 1994, όπου εργάστηκε επί 8 χρόνια σαν διευθυντής καινοφανούς σχεδιασμού κινητήρων, με αντικείμενο τις RVF και RVT. Συμμετείχε επίσης σαν Engine Technical Manager στη σχεδίαση της πρώτης RCV, της μοναδικής V5 των MotoGP, της RC211V.

Τώρα, μετά από 12 χρόνια απουσίας, ο Nomura επιστρέφει στο HRC. Από τον «προεδρικό του θώκο» θα επιβλέπει όλες τις αγωνιστικές δραστηριότητες της Honda. Ο αντιπρόεδρος Shuhei Nakamoto παραμένει επικεφαλής της προσπάθειας στα MotoGP.

Ο απερχόμενος πρόεδρος Suzuki, δήλωσε: «καθόλη της διάρκεια της θητείας μου έμεινα πιστός στη φιλοσοφία του HRC που συνδυάζει το συναίσθημα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την χαρά της νίκης, την χαρά της κατάκτησης ενός στόχου, τη χαρά της συμμετοχής. Είμαι βέβαιος πως ο αντικαταστάτης μου κ. Yoshishige Nomura, θα συνεχίσει στηριγμένος στις ίδιες αξίες».

Αποδεχόμενος τη νέα θέση με τη βαριά κληρονομιά, ο νέος πρόεδρος δήλωσε: «Είναι τιμή μου να διαδέχομαι στη θέση αυτή τον Tetsuo Suzuki που διηύθυνε μια καταπληκτική εποχή του HRC. Τα αποτελέσματα τα προηγούμενα χρόνια μιλούν από μόνα τους».

«Εγώ έρχομαι για να στηρίξω και κατευθύνω στο HRC ώστε να συνεχίσει με την ίδια νοοτροπία της επιτυχίας και της νίκης. Θα επικεντρώσω την εργασία μου στη συμμετοχή του HRC στους εκτός δρόμου αγώνες, στο παγκόσμιο Μotocross και στη Moto3, πέρα από τους αγώνες δρόμου. Επίσης θα διευρύνω τις αγωνιστικές μας δραστηριότητες στην Ασία μέσω του Asia Talent Cup».