Η Yamaha Europe ανέβασε στο ίντερνετ το βίντεο που ακολουθεί, με τίτλο «The Dark Side Of Japan», ως «ορεκτικό» ενός νέου μοντέλου που θα παρουσιαστεί επίσημα σήμερα, στις 4:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας.

Όπως όλα τα βίντεο αυτού του είδους, δεν αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το αντικείμενό του, αλλά δημιουργεί κλίμα, αναφέροντας ότι πρόκειται για ένα «θηριώδες ον» που θα «αναμορφώσει τον κόσμο των σπορ μοτοσυκλετών».

Εν συντομία η υπόθεση του βίντεο:

Ο πολύς κόσμος θεωρεί την Ιαπωνία σαν μια παραδοσιακή κοινωνία σεβαστικότητας, όπου το φυσιολογικό είναι η συμμόρφωση προς τα κρατούντα. Όμως πίσω από την στερεοτυπική αυτή εικόνα παραμονεύει μια σφύζουσα υποκουλτούρα που γεννά διαρκώς νέους συρμούς και ιδέες.

Από το drift-racing ως την παραφροσύνη του ιαπωνικού Speedway, η «μειονοτική» αυτή πολιτιστική τάση είναι υπεύθυνη για μερικές από τις πιο ανήμερες και συνάμα θαυμαστές μόδες.

Τώρα, οι ίδιες αυτές δημιουργικές δυνάμεις που τρέφουν την πιο σκοτεινή και αντισυμβατική πλευρά της Ιαπωνίας, είναι υπεύθυνες για την εκκόλαψη ενός νέου είδους, ενός «θηριώδους όντος που θα αλλάξει τον κόσμο των σπορ μοτοσυκλετών».

Πολλοί πιστεύουν ότι το μοντέλο που θα παρουσιαστεί είναι ένα naked supersport με τον τρικύλινδρο κινητήρα και τον crossplane στρόφαλο που παρουσιάστηκε ως concept στην περσινή έκθεση Intermot της Κολωνίας.